Energie
Duurzaam ondernemen

Operatie Gladiool: red 300.000 Vierdaagse Gladiolen 

Help jij de gladiolen van boer Theo te redden van de versnipperaar?
13-07-2020 - door Redactie
Gladiolen

300.000 gladiolen van bloemenkweker Theo waren bestemd voor de Nijmeegse Vierdaagse | Foto: Breda Maakt Mij Blij

Bloemenkweker Theo uit Gelderland zette half maart 300.000 bloembollen in de grond, gladiolen speciaal voor de Nijmeegse Vierdaagse. Inmiddels is duidelijk dat vanwege de coronacrisis de Vierdaagse niet doorgaat. En nu dreigen er 300.000 gladiolen in de versnipperaar te verdwijnen. Gelukkig kwam er hulp uit verschillende delen van het land en nu kunnen wij de gladiolen helpen redden.

Operatie Gladiool

Het eerste deel van de operatie zit er inmiddels op, de platforms Breda Maakt Mij Blij en Van Maker naar Mokum zorgden ervoor dat op zaterag 11 juli de eerste 70.000 gladiolen al werden gered. De resterende 230.000 bloemen worden echter niet in de steek gelaten want in Breda gaan ze voor deel twee van de operatie!

Gladiolen én pruimen redden

De gladiolen zijn via deze link te bestellen en kosten 3,- voor een bos van 10 stelen. Op maandag 27 juli kun je de bloemen tussen 16.00u en 20.00u ophalen bij het pick-up point in Breda. Mocht je niet in de buurt wonen maar wél gladiolen willen redden, dat kan! Doneer dan een bos, deze wordt bezorgd bij een oudere in een verzorgingstehuis in Breda.

Dit keer wordt de reddingsactie trouwens nog iets groter aangepakt en wordt meteen pruimenboer Kees geholpen. Je kunt via dezelfde link overheerlijke pruimen bestellen waarvoor boer Kees een eerlijke prijs krijgt.

Meer lezen

Profile picture for user redactie
Redactie
Auteur
Het team van Voor de Wereld van Morgen inspireert je om steeds duurzamer te worden. Dat doen we met onze artikelen en door startende duurzame ondernemingen te helpen groeien.