Lifestyle
Mode
Duurzaam ondernemen

Ook online lenen bij LENA Fashion Library 

Vanaf nu kun je ook online kleding lenen bij LENA fashion library!
10-04-2017 - door Maartje
LENA Fashion Library

Foto: Bo van Veen

Even een throwback: 2016 had een knallend einde voor de ondernemers van LENA the fashion library toen zij het doelbedrag van hun crowdfundingcampagne ruimschoots wisten te halen. De teller eindigde op maar liefst €9.824 waarmee LENA ging bouwen aan een online leensysteem. Sinds een tijdje kun je dus altijd kleding lenen, waar je ook woont in Nederland!

LENA the fashion library opende haar deuren in december 2014 met een fysieke locatie aan de Westerstraat in Amsterdam. Na twee jaar offline pionieren was het tijd om nieuwe stappen te zetten. ‘We hebben ontzettend veel geleerd in de afgelopen periode en zijn klaar om het leensysteem naar een groter publiek te brengen’, aldus mede-oprichtster Suzanne Smulders. De online kledingbibliotheek is inmiddels net zo'n begrip geworden als de offline variant. 

Online service & swap.points

Sinds een tijdje biedt LENA haar leden de mogelijkheid om ook online kleding te lenen en deze op te halen bij een swap.point in de buurt. De nieuwe service moet gaan inspelen op het feit dat mensen te druk zijn om naar de bibliotheek in de Jordaan in Amsterdam te komen. Suzanne: ‘Mensen vinden ons concept leuk, maar zijn vaak te druk om met regelmaat langs te komen. Daarbij willen we op de vraag vanuit het het hele land kunnen anticiperen, want die is enorm.’

Met de lancering van de online library introduceren de ondernemers ook de mogelijkheid om eenmalig iets te lenen. ‘We kregen vaker de vraag of je naast een abonnement ook eenmalig iets kunt lenen, en daar wilden we graag op anticiperen,’ vertelt mede-oprichtster Elisa Jansen. Nu kun je dus ook eenmalig kleding te lenen, zonder abonnement maar voor een wekelijks bedrag. Handig!

Kleding delen is duurzaam

Helaas is kleding steeds meer een wegwerp-product geworden en kopen we met z'n allen steeds meer kleding van steeds mindere kwaliteit. Door de grote fast fashion ketens worden we met lage prijzen en continue vers aanbod verleid om steeds meer te kopen. Dit leidt tot een enorme milieuproblemen omdat we onze grondstoffen uitputten en de afvalberg hard groeit. Door kleding te lenen, en zo te delen met anderen, bespaar je grondstoffen en stap je uit de rat race van fast fashion.

ASN Bank zet zich in voor een eerlijke kledingindustrie waar werknemers een leefbaar loon krijgen betaald. Ook jij kan daar iets aan doen door eerlijke kleding te kopen of natuurlijk te lenen bij LENA! Ben je nieuwsgierig naar meer ontwikkelingen op het gebied van duurzame mode, raadpleeg van vooral onze pagina over de overgang van fast fashion naar slow fashion.

 

Profile picture for user Maartje Maas
Maartje
Auteur
Mijn hart gaat sneller kloppen van duurzame ondernemers, groene uitvinders en sociale doeners. Heb jij een duurzame startup of baanbrekend groen idee? Meld je dan aan op Voor de Wereld van Morgen en deel het met ons!