Online adresjes voor tweedehands topstukken 

We kopen steeds meer kleding online, ook tweedehands kleding kun je prima op het web shoppen. Dit zijn de beste plekken.

19-09-2018
Foto: Allyson Weislogel

We kopen in Nederland al bijna een kwart van al onze kleding online. Het is snel, je hebt superveel keus en je kan het doen vanaf de bank. Als je unieke én duurzame stukken in je garderobe wilt hebben dan is vintage en tweedehands kleding een goede optie.

Om het je nóg makkelijker te maken hebben wij de beste online shops voor je op een rij gezet.

Tweedehands

Wil je gewoon een mooie tweedehands van H&M, Zara of Esprit dan kun je hier prima shoppen.

  • United Wardrobe Marktplaats met een groot aanbod, voornamelijk vrouwen-, kleding met ook hier en daar wat duurzame tweedehands items van People Tree, Stella McCartney en Alchemist. Hebben als missie om "tweedehands kleding de norm te maken."
  • Marktplaats The OG! Hoewel de website achterblijft bij nieuwkomers als UnitedWardrobe, kun je hier nog steeds mooie kleding scoren voor weinig geld.
  • KlereToko Heeft een klein maar zeer scherp geprijsd aanbod vrouwenkleding van merken als H&M, Zara en Forever21.
  • Rebelle Duitse onderneming die ook Nederlandse klanten wil bedienen. Biedt een mix van de iets duurdere merken als Karen Millen en Hugo Boss en echte designeritems van Prada, Gucci en Alexander McQueen die allemaal op echtheid zijn gecontroleerd.
  • Vintage Selectors Bent, Myrthe and Titus doen voor jou het harde werk. Ze zoeken de allermooiste vintage pareltjes en bieden deze aan in hun webshop.

De textielindustrie is goed voor 10 procent van de wereldwijde CO2-uitstoot. Tweedehands kleding kopen bespaart dus heel veel CO2!

Vintage & preloved designer items

Ga je voor écht vintage of een preloved item van designermerken dan moet je hier zijn.

  • The Next Closet Verkoopt een mix van échte designermerken als Christian Dior en Chanel en high fashion merken als Filipa K, Acne en Vanilia. Noemenswaardig is dat ze een speciale selectieoptie hebben voor duurzame merken als Kings of Indigo, Stella McCartney en Vivianne Westwood.
  • Designer Vintage Marktplaats waar mensen zelf hun designerkleding kunnen verkopen. Van Christian Louboutin tot Fendi maar het aanbod is niet erg groot.
  • Doortje Vintage Hoewel de webshop niet super gebruiksvriendelijk is, zo missen we wat handige selectieopties, biedt deze langlopende shop een kleurrijk pallet aan kleding vanaf 1950. Verwacht geen high-end vintage maar wel veel unieke en fijngeprijsde items.
  • Vestiare Collective Internationale webshop met een groot aanbod preloved designer merken en echte vintage designer items.

Wist je dat er in Nederland ook heel veel mooie, nieuwe, duurzame mode wordt gemaakt? Zo kun je je tweedehands items aanvullen met nieuwe items met een geweldig verhaal. 

Voor de Wereld van Morgen en ASN Bank zetten zich in voor een eerlijke kledingindustrie waar werknemers een leefbaar loon betaald krijgen.

Profile picture for user Maartje Maas
Maartje
Auteur
Mijn hart gaat sneller kloppen van duurzame ondernemers, groene uitvinders en sociale doeners. Heb jij een duurzame start-up of baanbrekend groen idee? Meld je dan aan op Voor de Wereld van Morgen en deel het met ons!