Duurzaam ondernemen
Duurzaam wonen

Ondernemen in coronatijd: Happy Towels lanceert nieuwe productlijn 

“Toen sauna’s en grenzen dicht gingen, braken er zware tijden aan”
07-05-2021 - door Maartje
Keukendoek Happy Towels

Het nieuwe keukentextiel van Happy Towels

De coronacrisis heeft vele ondernemers hard geraakt. Ook Cor van Happy Towels zag met lede ogen hoe zijn omzet met rasse schreden terugliep. “Dat is vervelend voor Happy Towels, maar écht erg voor mijn wever in Turkije. Zijn familie leeft van hamamdoeken en die zijn nu niet echt in trek.”

De coronacrisis heeft veel ondernemers gedwongen tot creatieve oplossingen. Ook Cor werd gedwongen  tot omdenken. Doordat de sauna’s dichtgingen en we niet meer massaal een strandvakantie boekte, liep de vraag naar zijn duurzame hamamdoeken terug.

“Om mijn wever in Turkije aan het werk te houden heb ik het afgelopen jaar veel meer besteld dan ik nodig had. We werken inmiddels al 7 jaar samen en ik heb een hele goede band met hem. Dat ook zij zo hard geraakt worden door deze pandemie gaat me dan ook aan het hart.”

Ondernemen is omdenken

“Maar ook bij Happy Towels gaat het geld er harder uit dan het binnenkomt”, aldus Cor. Het was de hoogste tijd voor een creatieve oplossing. En die kwam er.

“De afgelopen maanden heb ik producten laten maken die 'corona-proof' zijn, zoals keukendoeken en badhandoeken.” Net als zijn reguliere hamamdoeken zijn deze kleinere varianten gemaakt van bamboe en biologisch katoen waardoor ze super absorberend zijn. En, ook belangrijk, ze hebben fijne kleuren als olijfgroen, lichtblauw en nude roze.  

“Verder verkopen we nu ook mooie spreien voor op de bank of op bed. Het weefpatroon is geweven met een extra groot wafelpatroon. Het bijzondere van dit patroon is dat de langere draden meer aan elkaar trekken dan de korte, waardoor het lijkt alsof de sprei een eigen wil heeft. Heerlijk om ’s avonds onder weg te kruipen, zeker nu we zo veel tijd thuis doorbrengen!", aldus een enthousiaste Cor.

De nieuwe spreien van Happy Towels

Dutch Design gecombineerd met Turkse ambacht

De producten van Happy Towels hebben hun populariteit mede te danken aan de weefpatronen van de doeken. Die worden door Cor zélf ontworpen.

“Eerlijk gezegd had ik aan de start van Happy Towels werkelijk geen idee hoe een weefpatroon werkte. Toen ben ik veel gaan lezen over weven en heb ik zelfs les genomen, ik leerde over schering, inslag en verschillende patronen. Tot ik op een gegeven moment zelf kon weven op een klein houten weefgetouw en mijn eigen patronen kon ontwerpen.”

Cor en zijn vast wever Metin in een katoenveld

De patronen van Cor worden met veel kennis en kunde door zijn vaste wever Metin omgezet in de producten van Happy Towels. “Metin is heel trots op mijn nieuwe weefpatronen! Op mijn beurt ben ik trots op de brug die ik heb kunnen slaan tussen de verdwenen Nederlandse textielindustrie en het opbloeiende Turkse weversdorpje van Metin.”

De hamamdoeken, keukendoeken, spreien, badjassen en andere producten van Happy Towels zijn te koop in hun webshop. Het ondernemersavontuur van Cor kun je ook volgen op het Happy Towels Instagramaccount.

Meer verhalen van toffe Nederlandse  ondernemers?

Profile picture for user Maartje Maas
Maartje
Auteur
Mijn hart gaat sneller kloppen van duurzame ondernemers, groene uitvinders en sociale doeners. Heb jij een duurzame startup of baanbrekend groen idee? Meld je dan aan op Voor de Wereld van Morgen en deel het met ons!