Eten en drinken

Oma’s Soep wint een plek in het schap 

Sociaal duurzame onderneming Oma’s Soep wint de AH Product Pitch 2019.
08-04-2019 - door Amber
Oma's Soep

Foto: Ella Olsson

Jaarlijks organiseert Albert Heijn de AH Product Pitchdag om ondernemers te stimuleren en vernieuwende producten te ontdekken. Geselecteerde deelnemers mogen hun product pitchen en strijden zo voor een plek in het schap. Dit jaar gaat de eerste prijs naar een duurzame én sociale onderneming: Oma’s Soep.

Voedselverspilling

Bij Oma’s Soep maken ouderen samen met jonge vrijwilligers soep van de overgebleven groenten van de supermarktketen Marqt. Dagelijks blijven er veel groenten onverkocht omdat deze door kleine beschadigingen niet meer mooi worden gevonden door klanten. Om onnodige voedselverspilling te voorkomen gaan medewerkers van Oma’s Soep elke ochtend langs om overgebleven groenten op te halen. Hier wordt vervolgens heerlijke verse en gezonde soep van gemaakt.

Samen soep koken

Ondernemers Max en Robert gaan met hun onderneming niet alleen de voedselverspilling tegen, maar willen ook een positieve bijdrage leveren aan de eenzaamheid onder ouderen. De oma van Max is hiervoor hun inspiratiebron geweest. Het viel Max op dat ze steeds eenzamer werd en dat ze opbeurde als ze samen met anderen kookte. Zo is het idee ontstaan om jongeren en ouderen samen te brengen. Inmiddels doen er wekelijks al meer dan 100 oma’s en opa’s mee in buurthuizen in Amsterdam, Den Haag en Groningen. Eerder ging de onderneming Granny's Finest hen al voor in de strijd tegen eenzaamheid. Zo worden bij Granny's Finest sjaals, mutsen en wanten met de hand gebreid door ouderen tijdens handwerkclubs.

Winnaar AH Product Pitch 2019 Oma's Soep | Foto: AH Product Pitch 2019

Oma's Soep in het schap

Het is de vierde keer dat Albert Heijn de AH Product Pitchdag organiseerde. Met het winnen van de eerste prijs komt de soep van Oma's soep in het Albert Heijn schap te liggen. Goed nieuws voor het tegengaan van voedselverspilling en eenzaamheid onder ouderen dus! 

Meer lezen over voedselverspilling en wat je eraan kunt doen?

Profile picture for user amber.tijsma_93004
Amber
Auteur
Wij helpen duurzame ondernemers aan een vliegende start én vertellen je over de tofste innovaties en startups. Heb jij een slim idee? Deel het met ons en laat weten hoe we je kunnen helpen!