Omarm Diversiteit  

Vandaag, op donderdag 1 december, ging de campagne Omarm Diversiteit van start.
01-12-2016 - door Redactie
De Omarm Diversiteit armbanden

Dit zijn ze dan! Heb jij er al een? Bron: Movement on the Ground

Omar Munie is de founding father van deze campagne. Het doel? Aandacht vragen voor de meerwaarde van diversiteit in Nederland. Door het dragen van een armbandje laat je zien dat jij solidair, positief en begaan bent met de mensen om je heen.

De armbandjes worden gemaakt van restleer uit de studio van designer Omar Munie, ooit zelf een vluchteling, en van oude zwemvesten die vluchtelingen hebben gedragen op hun reis per boot naar Lesbos. Ze worden gemaakt in de Dreamfactory in Den Haag. Daar leren langdurig werklozen tassen maken, en nu dus ook deze supermooie armbandjes. Vanaf vandaag, 1 december 2016, kun je de armbanden kopen op de website of in Omar Munie's winkel in Den Haag. Misschien nog een leuk ideetje voor Sinterklaas of de Kerstdagen? Het is in ieder geval een kadootje met een goed verhaal.

Steun ook

√Čn... als je zo'n mooie armband koopt, doneer je gelijk aan het goede doel Movement on the Ground. Zij steunen het project CamptoCampUs op Lesbos. Binnen dit project wordt er gekeken om van de vaak trieste en overvolle vluchtelingenkampen, innovatieve en fijnere plekken te maken waar vluchtelingen zich eerder thuis voelen.

Ook bij Makers Unite maken onder andere vluchtelingen mooie producten van gebruikte zwemvesten. We schreven ook eerder al een blogje over diversiteit en haar relatie met duurzaamheid.

Profile picture for user redactie
Redactie
Auteur
Het team van Voor de Wereld van Morgen inspireert je om steeds duurzamer te worden. Dat doen we met onze artikelen en door startende duurzame ondernemingen te helpen groeien.