Om zelf te maken: natuurlijke lippenbalsem 

Deze DIY is wel heel makkelijk
27-11-2015 - door Lotte

Nu het wat kouder wordt én de feestdagen naderen, is het tijd om lippenbalsem te gaan maken. Leuk om kado te doen, en natuurlijk heerlijk om altijd bij je te hebben op dagen dat de kou toeslaat. En het staat natuurlijk superfijn op het plankje met deze zeven duurzame badkamerproducten

Wat heb je nodig?

Voor ongeveer 6 potjes

  • Als basis gebruik ik 2 eetlepels kokosolie. Leg alvast de bakjes klaar waar je de balsem in gaat doen. Let op dat ze goed sluiten. En makkelijk met je mee kunnen ;). 

Verdere ingrediënten: 

  • 1 eetlepel honing
  • geur: Bijvoorbeeld etherische olie met vanille of sinaasappel
  • kleur: gedroogde bloemen, rozenblaadjes bijvoorbeeld, of oogschaduw of lippenstift
  • smaak: Bijvoorbeeld cacaopoeder

Hoe ga je te werk?

Allereerst zorg je dat de kokosolie vloeibaar wordt. Je kunt de olie direct in een pannetje verwarmen, au bain marie of in een glaasje in een bakje met heet water. Zo heb je de verhitting beter in de hand.

Als de kokosolie een beetje gesmolten is doe je daar de honing doorheen. Je roert dit goed door elkaar, zodat het een gemixte substantie wordt.

En dan: kies je eigen geur, kleur en smaak

Nu je een mooi mengsel hebt, ga je de finishing touch aanbrengen: geur, kleur en smaak die helemaal bij jou en bij de stemming waar je in bent passen. 

Voor Coco-Roos: Voeg gedroogde rozenblaadjes aan de gesmolten olie toe en roer goed door. Laat dit een uur lang op heel laag vuur koken. Zeef het geheel door en doe het gezeefde sap terug in de pan. Voeg hier cacaoboter aan toe en roer totdat deze gesmolten is. Haal de pan van het vuur, voeg hier vitamine E olie en rozen essentiële olie aan toe en laat ook dit 3 uur in de koelkast staan.

Profile picture for user Lotte van der Zanden
Lotte
Auteur
Hoe krijg je nou je zus de kringloopwinkel in? Of je vader, collega of beste vriend? Help iedereen de drempel over met de Nationale Kringloopbon, want als je zo'n bon krijgt moet je wel een keer bij de kringloop gaan kijken toch? De Nationale Kringloopbon zet zich in om het hergebruik van spullen te stimuleren en het 'kringlopen' te normaliseren.