Lifestyle
Duurzaam ondernemen

Oase is een duurzame mini-mall 

In het centrum van Rotterdam openden Raymond en Berend een duurzaam warenhuis.
05-09-2019 - door Milou
Raymond en Berend van Oase

Berend en Raymond in hun groene mini-mall | Foto: Carolien Vreugdenhil

Een plantenasiel, kledingbibliotheek, vegan lunchspot en duurzame winkel. Bij Oase in hartje Rotterdam kun je terecht voor al je duurzame aankopen. Duurzame ondernemers Raymond en Berend openden eind augustus de deuren van dit duurzame warenhuis.

Duurzame mini-mall

In het duurzame warenhuis van Raymond en Berend vind je enkel producten met een goed verhaal, dingen die goed zijn voor mens, dier en natuur. Of zoals het op de website omschreven staat: 'we zijn het alternatief voor de Koopgoot: wij zijn de Hoopgoot.' Bij Oase vind je onder andere producten van InStock, je koopt er DIT IS EEN GOEDE GIDS van duurzame lifestyle expert Marieke Eyskoot. Er zijn lampen gemaakt van oude brandblussers, je drinkt er koffie van Moyee, thee van Wilder Land, shopt er zero waste etenswaren van PuurBezorgd.

Bij Oase kun je ook terecht voor een taartje, ontbijt of lunch. De keuken wordt gerund door Goesting en is zoveel mogelijk plantaardig. Wil je koemelk in je koffie? Dan betaal je 0,30 eurocent extra. Met Oase willen Berend en Raymond op verschillende manieren laten zien hoe je duurzamer en leuker kunt leven. 'Ook willen we consumenten inspireren om te kiezen met hun portemonnee.'

Permanente kledingruil en plantenspreekuur

Onderdeel van Oase is SwapShop010, een permanente locatie om je kleding te ruilen en in die hoedanigheid de eerste van Nederland. SwapShop010 wordt gerund door Awearness Kollektif. Naast het ruilen van je kleding kun je bij Oase terecht voor het laten repareren van je kleding. De ondernemers hebben tal van ideeën voor events. Zo zullen er plantendokter-spreekuren georganiseerd worden en vindt op 28 september Sprinklr's grote Plantenfestijn plaats. Tijdens het plantenfestijn kun je onder andere de volgende planten scoren:

- Calathea - Draceana - Polyscias - Parthenocissus - Pepperomia - Schefflera

Foto: Sprinklr

Foto: Sprinklr

swapshop010Swapshop010 is de permanente kledingruilwinkel van Awearness Kollektif | Foto: Carolien Vreugdenhil  

Nog meer duurzamer en leuker leven

Oase is geopend van woensdag tot en met zondag. Het adres is, in ieder geval tot eind 2019, Westewagenstraat 80 in Rotterdam.

Profile picture for user milouposthumus
Milou
Auteur
Binnen ASN Bank ben ik communitymanager van Voor de Wereld van Morgen. Met onze artikelen inspireren we je om steeds duurzamer te worden. Daarnaast zetten we startende duurzame ondernemingen in de spotlights. Want door hen te helpen groeien verduurzamen we nog sneller de samenleving!