Sociaal

Nooit meer eenzaam met Tinder voor actieve ouderen 

We kennen allemaal Tinder, maar nu er is ook een app Klup: voor actieve, ondernemende en sociale ouderen.
11-10-2016 - door Redactie
We kennen allemaal Tinder, maar nu er is ook een app Klup: voor actieve, ondernemende en sociale ouderen.

Katy Ecury (rechts) drinkt thee met Gerry-Ann Schoester nadat ze elkaar hebben leren kennen via de app. Bron: ad.nl © Jan de Groen

Speciaal voor een groeiende groep ondernemende, moderne ouderen is er iets nieuws op de markt. Klup, een app waarmee actieve ouderen gemakkelijk nieuwe vrienden kunnen maken. Deze onderneming doet ook mee aan de ASN Bank Wereldprijs 2016.

Moderne senioren

Klup lijkt heel erg op de populaire datingapp Tinder. Je kunt ook een foto uploaden en aangeven naar wie ze op zoek zijn. Gebruikers kunnen iemand 'liken' in de nabije omgeving en als de interesse wederzijds is heb je een match en kun je gaan chatten. De ontwikkelaars richten zich op de 'nieuwe generatie senioren'; ouderen die gewend zijn met tablets te werken. Maar ook mantelzorgers en thuiszorgorganisaties kunnen door Klup met hun cliënten leuke dingen doen. Het gebruik is gratis en Klup houdt rekening met privacy en veiligheid.

Vriendschap met een klik

Er is één belangrijk verschil met Tinder. Michelle Wolters, één van de oprichters van de app: "Het draait puur om het tot stand brengen van vriendschappen, niet van liefdesrelaties.'' De app is niet alleen bedoeld voor alleenstaanden. Ook voor stellen van wie de een gepensioneerd is en de ander nog werkt is de app een uitkomst. Klup is deelnemer aan de ASN Bank Wereldprijs 2016. Naast Klup zijn er legio andere manieren om met je moderne mede-senior in contact te komen. Wat dacht je van 60plusendus? Of van de blog over Actieve, gezonde & betrokken ouderen? Lees de trends die je niet wil missen!

Profile picture for user redactie
Redactie
Auteur
Het team van Voor de Wereld van Morgen inspireert je om steeds duurzamer te worden. Dat doen we met onze artikelen en door startende duurzame ondernemingen te helpen groeien.