Mode

Nieuw: 'leer' van paddestoelen 

Een positieve ontwikkeling voor dieren én de natuur: plantaardig leer gemaakt van paddenstoelen.
15-09-2016 - door Maartje
Plantaardig leer gemaakt van paddenstoelen

Leer gemaakt van paddenstoelen

Een positieve ontwikkeling voor dieren én de natuur: plantaardig leer gemaakt van paddenstoelen. Dat is MuSkin en het blijkt enorm populair.

Het lijkt op suède, maar dan nog zachter, is ademend en waterafstotend. Dit zijn slechts een paar van de positieve eigenschappen die worden gebruik om MuSkin te omschrijven: een 'leer' gemaakt van paddestoelen. Diervriendelijker dan echt leer, geschikt voor veganisten en bij het looien worden geen chemicaliën gebruikt waardoor het ook fijn voor je huid is.

Plantaardig leer enorm populair

In Europa wordt MuSkin geproduceerd door het Italiaanse bedrijf LifeMaterials. Het 'paddestoelen-leer wordt voornamelijk gekocht door exclusieve modeontwerpers die er onder andere hoeden, horlogebandjes en tassen van maken. Schoenenontwerpster Kristel Peters maakte al een schoen met Muskin die volledig biologisch afbreekbaar is. Het plantaardig leer is ook erg populair, de vraag overstijdt het huidige aanbod vanwege de beperkte productiecapaciteit. Gelukkig zijn er plannen om de productie op korte termijn op te voeren. Bij LifeMaterials zijn wel al samples te koop

Een tas gemaakt van MuSkinEen tas gemaakt van MuSkin

Innovatieve materialen & zelf kweken

Ben je op zoek naar een nieuwe, duurzame tas? Kijk dan eens naar dit lijstje van tassen gemaakt van innovatieve materialen. Ga je  liever meteen aan de slag met paddestoelen, dan kun je zelf paddestoelen kweken met de RotterZwam Growkit. Het duurt slechts tien dagen voordat je de eerste zelf gekweekte oesterzwammen kunt eten! De Growkit van RotterZwam kun je zelfs steeds opnieuw gebruiken en stelt je in staat paddestoelen te kweken op je eigen koffieprut (of dat van de buren natuurlijk).

 

Profile picture for user Maartje Maas
Maartje
Auteur
Mijn hart gaat sneller kloppen van duurzame ondernemers, groene uitvinders en sociale doeners. Heb jij een duurzame startup of baanbrekend groen idee? Meld je dan aan op Voor de Wereld van Morgen en deel het met ons!