Klimaat
Plastic

Nederland gaat een week circulair 

De week van de circulaire economie komt er weer aan. En deze toffe evenementen kun je verwachten.
13-01-2018 - door Jessie
Van lineair naar circulair!

Van lineair naar circulair!

Van 15 tot en met 19 januari organiseert Nederland circulair! De Week van de Circulaire Economie. En jij wilt erbij zijn. Tijdens deze week leer je tijdens allerlei evenementen in het hele land namelijk alle nieuwe koplopers kennen, die nu al bezig zijn met de tofste innovaties.

Overal in het land kun je ondernemers ontmoeten en nieuwe initiatieven ontdekken. En dat is natuurlijk een goed teken: alleen in Europa kan de circulaire economie namelijk al meer dan een miljoen banen opleveren. Niet zo gek dat circulaire economie al de grootste exportkans voor de komende 20 jaar wordt genoemd.

Join the buzz

In de agenda op de website van Nederland Circulair vind je een overzicht van alle evenementen die tijdens deze week georganiseerd worden. Zo bundelen projectbureau Copper8 en HR-bureau SustainableTalent hun krachten tijdens een middag ‘Circulaire economie voor studenten’ en zijn Voor de Wereld van Morgen ondernemers Timmy en Joris van E-waste arcades aangehaakt met een Funky Phone Challenge. Even vergeten wat circulaire economie ook alweer inhoudt? Het filmpje van Nederland Circulair geeft uitleg: 

Ook jij kunt met circulaire economie aan de slag! Of je nu een ondernemersidee hebt, of gewoon inspiratie op wilt doen: voor iedereen is er wel een toffe activiteit georganiseerd. We maakten een selectie van de tofste evenementen:

Bouwen aan de circulaire economie

Even wakker worden

Zelf doen

Borrelen (van ideeën)

 

Profile picture for user jessie_68177
Jessie
Auteur
Jessie is schreef twee boeken over een duurzame lifestyle (Het Zero Waste Project en Doe Het Zero) en gebruikt haar online kanalen om anderen te inspireren. Ze is ervan overtuigd dat duurzaam leven ook heel leuk, makkelijk en stijlvol kan zijn en is vastbesloten om met haar duurzame (plasticvrije) lifestyle de wereld te redden.