Move over Minibieb, tijd voor de mini voorraadkast 

05-08-2016 - door Redactie

Minibiebjes zijn al enige tijd wereldwijd razend populair. Jessica Mcclard kwam met het idee voor een prachtig vervolg hierop: de mini voorraadkast. Sindsdien is de ‘little free pantry’ in opmars in Amerika.

Het eerste voorraadkastje, waar daklozen en arme gezinnen gratis spullen kunnen pakken, plaatste Jessica naast de lokale kerk en werd meteen een succes.

Geweldige reacties

Jessica was blij verrast met de vele reacties op haar idee. Buren vulden de mini voorraadkasten meteen bij wanneer dat nodig was en er verschijnen wekelijks nieuwe mini voorraadkastjes in de buurt. Pindakaas, jam en vrouwelijke hygiëne producten zijn de meeste gewilde producten. “Mijn gevoel zegt dat dit soort initiatieven buurschap creëren en maatschappelijke problemen aanpakken”, aldus Jessica. Een voorraadkastje in de buurt van de plaatselijke school vulde ze met schoolbenodigdheden. We hopen dat er wereldwijd vele voorraadkastjes volgen, en in het speciaal juist waar ze het hardst nodig zijn.

 

Profile picture for user redactie
Redactie
Auteur
Het team van Voor de Wereld van Morgen inspireert je om steeds duurzamer te worden. Dat doen we met onze artikelen en door startende duurzame ondernemingen te helpen groeien.