Eten en drinken

Met dit (h)eerlijke neutje zit je deze winter warm 

Dit lekkere drankje is een aanrader voor koude tijden en de feestdagen!
06-12-2016
Likeur van Pineut

Drankjes van Pineut

Het lijkt nog lang geen lente te worden, dus een neutje is toch lekker rond deze periode. En wat is er dan leuker om helemaal zelf je eigen biologische drank te maken. Moeilijk? Dan ken je Pineut nog niet!

Je eigen drank in alle smaken

Het principe is simpel: alle ingrediënten zitten al in de juiste verhoudingen in de fles. Het enige wat je hoeft te doen is alcohol toevoegen, even (liefdevol!!) schudden, wat geduld en jouw eigen neut is klaar. Geloof ons: het wachten wordt beloond. De smaken variëren van Gelukzalig Neutje (chocoladelikeur) tot Klaar voor een Kus (een frisse likeur met limoen, eucalyptus, tijm en pepermunt). Voor ieder wat wils! Maar wat deze likeur helemáál bijzonder maakt, is het team erachter.

Pineut & Stroomopwaarts

Het productieproces van de Pineut Likeuren vindt namelijk plaats op diverse sociale werkplaatsen in Nederland. Een van die werkplaatsen is Stroomopwaarts. Hier vullen ze de flessen handmatig met de ingrediënten. Ik kan ze voorstellen, maar dat kunnen ze zelf natuurlijk veel beter!

Het ideale cadeau

Of je nu van zoete, fruitige of kruidige likeurtjes houdt, er zit er vast een bij naar jouw smaak. Het is het ideale cadeautje om te geven wanneer je niet weer met een fles wijn wilt aankomen. Voor de winter raden ze Winterblos, Heilig Neutje en Rode Konen aan. Geen fan van likeur? Voor die mensen hebben ze Punch. Een heerlijke seizoensmix van fruit, kruiden en specerijen. Voeg toe aan een fles wijn, even laten trekken, en schenk ‘m uit voor al je vrienden en familie.

En uit eigen ervaring kan ik zeggen: Het is heeeerrrrrrrrlijk. Zowel de punch als de pineut. Onze favorieten: de Wilde Dame én Klaar voor een Kus. Rest ons jullie achter te laten met 1 wijze les: drink wel met mate ;-).