Met deze revolutionaire bijenkorf tap je honing 

Een honingraat matrix die meer dan 12 miljoen dollar ophaalde tijdens de crowdfunding-campagne
30-08-2016 - door Redactie
Cedar en zijn vader Stuart ontwikkelden een revolutionaire bijenkorf

Cedar en zijn vader Stuart ontwikkelden een revolutionaire bijenkorf. (foto: modernfarmer)

Urban beekeeping is rijzende. Een bijzondere en soms ook noodzakelijke hobby want bestuiving door bijen, hommels en andere insecten is onmisbaar in de natuur en de landbouw.

BIJzondere kickstartcampagne

Cedar Anderson en zijn vader Stuart ontwikkelden 'The Flow Hive'. Een bijenkorf met een revolutionaire manier om de honing te extraheren. The Flow Hive is een plastic frame met een honingraat matrix. De bijen vullen iedere cel met honing. Zodra de cel vol is begint de honing te stromen als buiten aan het tapje wordt gedraaid. De honing wordt afgevoerd en de bijen kunnen hun werk voortzetten.

Cedar en Stuart lanceerden hun uitvinding via een campagne op crowdfunding-site Kickstarter. Ze waren op zoek naar $70.000 maar de campagne ging viral en er kwam meer dan $2.000.000 binnen op één dag. Acht weken later hadden ze 12,2 miljoen dollar opgehaald en konden er 24.000 exemplaren verstuurd worden naar 140 landen.

Blije bijen

Ook voor het gebruiken van The Flow Hive is kennis van bijen nodig is. Er eentje in je tuin zetten en denken dat het daarmee gepiept is, is een illusie. Je moet er nog steeds voor zorgen dat de bijen niet gestresst worden, dat er voldoende voedsel is en dat ziektes er geen kans krijgen. Plannen om bijen te gaan houden? Zorg dat je goed geïnformeerd bent.

 

Profile picture for user redactie
Redactie
Auteur
Het team van Voor de Wereld van Morgen inspireert je om steeds duurzamer te worden. Dat doen we met onze artikelen en door startende duurzame ondernemingen te helpen groeien.