Biodiversiteit

Met 1 klik ben jij een echte plantenkenner 

Dankzij deze nieuwe, gratis, app weet je precies welke plant er voor je neus staat. Handig!
30-11-2016 - door Maartje
App PlantNet herkent planten van foto

Determineer je eigen urban jungle

"Die plant? Ja...dat is een soort vetplant. Denk ik." Ik ben dol op planten maar het doorakkeren van stapels botanische gidsen is minder aan mij besteed. Daarom ben ik erg blij met de app PlantNet, met een foto kan ik zo zien om welke plant het gaat. Een Shazam voor planten, eindelijk!

Nu we weer massaal planten in huis halen en Instagram vol staat met #urbanjungle en #plantlife kan het wel handig zijn om meer te weten over je groene huisvrienden. Hun naam bijvoorbeeld. Met een simpele foto vertelt de app je welke soort je in huis hebt gehaald en kun je met een link naar Wikipedia meer details achterhalen.

Plantkenners verzamelt u

PlantNet is ontwikkeld door wetenschappers van verschillende Franse onderzoeksinstellingen en stelt plantenkenners in staat om zelf informatie en foto's van nieuwe planten toe te voegen. Zo blijft de database groeien en kan de app steeds meer planten herkennen. En dat is maar goed ook want de planten op het VDWVM-kantoor werden niet direct herkend door de app. Maar ach, dan probeer ik het volgende week nog eens....

Plantnet is nu gratis te downloaden in de iTunes Store en in de Google Play Store.

Groene vingers

Ook in onze community zijn er veel mensen bezig met planten. Zo kun je via Sprinklr een box met biologisch geteelde binnen- of buitenplanten bestellen. Ook als je geen groene vingers hebt trouwens want de bijbehorende app vertelt je hoe je je nieuwe planten goed verzorgt. Femke van Het Plantenhuis verzorgt wees-planten tot ze weer helemaal gezond zijn. Dan kun je ze bij haar adopteren en krijg je meteen tips mee over de verzorging!

Profile picture for user Maartje Maas
Maartje
Auteur
Mijn hart gaat sneller kloppen van duurzame ondernemers, groene uitvinders en sociale doeners. Heb jij een duurzame startup of baanbrekend groen idee? Meld je dan aan op Voor de Wereld van Morgen en deel het met ons!