Meer afval in een groene prullenbak  

De gemeente Rotterdam deed een proef met prullenbakken. Waarin gooi je sneller je afval?
01-11-2016 - door Milou
De gemeente Rotterdam deed een proef met prullenbakken. Foto: Arnoud Verhey

De gemeente Rotterdam deed een proef met prullenbakken. Foto: Arnoud Verhey

In een groene prullenbak gooien mensen sneller hun afval dan in een 'gewone grijze'. Dat blijkt uit een proef die de gemeente Rotterdam gedaan heeft.

Tweederde meer afval

De proef werd gedaan op meer dan 100 plekken in de stad. Onderzocht werd wat het effect is van felgekleurde groene bakken ten opzichte van grijze bakken met een felgroene sticker en grijze bakken zonder iets. Hieruit bleek dat helemaal groen het meeste effect heeft, de groene prullenbak leverde bijna tweederde meer afval op. De felle kleur zorgt ervoor dat de afvalbak meer in het oog springt en dat mensen er daardoor sneller naartoe lopen. In 2017 wordt bekeken of de groene afvalbakken ook daadwerkelijk onderdeel worden van het buitenmeubilair.

Met hetzelfde gemak

Afval op straat is velen een doorn in het oog. Want met hetzelfde gemak... juist! De driejarige Matilda nam de prikstok in eigen hand en schudde daarmee haar omgeving wakker. Maar rondslingerend afval weggooien is de eerste stap. Het vervolgens goed scheiden is de volgende. Dit kan thuis nog best weleens een uitdaging zijn. Zeker als je geen ruimte hebt voor 5 verschillende afvalbakken. Gelukkig zijn er steeds meer toffe hulpmiddelen, wij zetten ze voor je op een rijtje!

Profile picture for user milouposthumus
Milou
Auteur
Binnen ASN Bank ben ik communitymanager van Voor de Wereld van Morgen. Met onze artikelen inspireren we je om steeds duurzamer te worden. Daarnaast zetten we startende duurzame ondernemingen in de spotlights. Want door hen te helpen groeien verduurzamen we nog sneller de samenleving!