Lifestyle

Maak het mee in december 

Dit zijn de leukste evenementen en bijeenkomsten in de laatste maand van 2018. Maak het mee & sluit het jaar af in stijl.
01-12-2018 - door Maartje
december

2018 had haast, we knipperden met onze ogen en nu is de laatste maand van dit jaar alweer aangebroken. We gaan het er dus goed van nemen deze maand en onze agenda vol zetten met inspirerende lezingen, masterclasses en, vooruit, een Ugly Sweater Run om de pepernoten er af te trainen.

Bereid je voor op groene feestdagen

Je kan deze maand in één ruk van sinterklaasdobbespel naar kerstborrel en nieuwjaarsfeest doorhollen maar het is leuker als je deze feestmaand een beetje bewust bezig bent. Al die cadeaus en eetfestijnen hebben namelijk een behoorlijke impact op onze aarde. En dat kan minder (en leuker!). Koop dit jaar eens geen wegwerpkerstboom maar adopteer er een die de komende jaren met je meegroeit. Er zijn adoptiepunten door heel Nederland en een ruime keuze aan bomen.

Ruige KerstmarktDe Ruige Kerstmarkt

Die cadeaus kun je makkelijk duurzaam inkopen, wij hebben de meest unieke decembercadeaus al voor je op een rij gezet. Of ga lekker struinen op deze gave vegan kerstmarkt in Groningen of de Ruige Kerstmarkt in Amsterdam. Je feestoutfit leen je natuurlijk bij LENA Fashion Library of 46Dresses en voor een interessant gesprek aan de vele dinertafels deze week bezoek je vooraf deze avond in Pakhuis de Zwijger.

Kom in actie voor een ander

Elf maanden per jaar kunnen we kneiteregoistisch door het leven gaan maar op een of andere manier kom je daar in december gewoon niet mee weg. Investeer dus deze maand in je karma (en ga daar volgend jaar mee door, egoïsme is erg '90s). Schrijf je zelf bijvoorbeeld een handverkramping op 10 december tijdens het Write for Rights event van Amnesty International. Deze old school brievenacties blijven effectief en hebben al veel mensen uit de gevangenis gekregen.

Lekker oldskool brieven schrijven tijdens Write for Rights

Dit is helemaal een mooi optie: The Ugly Sweater Run. Lekker je pepernotenkilo's eraf trainen en iets moois doen voor Save the Children die kinderen in Jemen helpen overleven. Het is maar 5km dus ook jij kan dat best zonder maanden voorbereiding lopen, en een beetje afzien maakt je actie des te heroischer. En je hebt sowieso een geweldige Instafoto. Inschrijven dus!

Ugly Sweater Run AmsterdamUgly sweater aan en lekker lopen!

Onze selectie voor december

Er is nog veel meer aan de hand in december, bekijk onze complete selectie hieronder!

Heb jij een evenement, pop-up of workshop gepland de komende maanden? Mail ons of deel je tips en verhalen via social met de hashtag #VDWVM!

Profile picture for user Maartje Maas
Maartje
Auteur
Mijn hart gaat sneller kloppen van duurzame ondernemers, groene uitvinders en sociale doeners. Heb jij een duurzame startup of baanbrekend groen idee? Meld je dan aan op Voor de Wereld van Morgen en deel het met ons!