Duurzaam ondernemen

Lotte is de beste student-ondernemer van Nederland 

Lottle Leufkens van CloudCuddle is uitgeroepen tot student-ondernemer van het jaar.
15-03-2017 - door Maartje
Foto: Jasper van Staveren / Entrepreneurs’ Organization

Foto: Jasper van Staveren / Entrepreneurs’ Organization

Vorig jaar won ze met mede-ondernemer Francesca al de ASN Bank Wereldprijs en nu is Lotte Leufkens (25) van CloudCuddle uitgeroepen tot Nederlandse student-ondernemer van het jaar! Eind april staat ze in de internationale finale in Frankfurt, waar ze het opneemt tegen de kampioenen uit 50 andere landen.

De prijs is een initiatief van de Entrepreneurs' Organization, een internationaal netwerk van ondernemers. Volgens de jury en het publiek was het idee van Lotte het best omdat ze onderneemt vanuit passie en bevlogen is over haar product. "Ze ontzorgt gezinnen die al veel zorgen hebben", aldus de jury. Naast de titel won Lotte ook nog €10.000 prijzengeld om te besteden aan haar onderneming.

Voorverkoop CloudCuddle gestart

We vroegen Lotte hoe het nu staat met CloudCuddle: "Het gaat momenteel super met CloudCuddle. In december hebben we een erg succesvolle eerste testmaand gedraaid met 20 test gezinnen waar we veel lovende en enthousiaste reacties op hebben gekregen van de ouders."

"Hierna hebben we nog een paar aanpassingen gemaakt en zitten momenteel in de tweede testronde. 1 juni willen wij het product lanceren dus we zijn hard aan het werk om deze deadline te gaan halen. Het is nu al wel mogelijk om een pre-order te plaatsen om zeker te weten dat je de CloudCuddle als een van de eerste in huis hebt."

Wat is de CloudCuddle?

De CloudCuddle is een mobiele slaaptent voor fysiek en mentaal gehandicapte kinderen, zodat ook zij de vrijheid hebben op vakantie of een dagje weg te gaan. Deze lichtgewicht en makkelijk te vervoeren tent geeft ouders de vrijheid hun kind overal veilig te laten slapen.

In de toekomst willen Lotte en Francesca de CloudCuddle ook geschikt maken voor de ouderenzorg zodat ook ouderen veilig en waardig in een bed kunnen slapen. Al met al een geweldige, Nederlandse innovatie waar we erg trots op zijn!

Profile picture for user Maartje Maas
Maartje
Auteur
Mijn hart gaat sneller kloppen van duurzame ondernemers, groene uitvinders en sociale doeners. Heb jij een duurzame startup of baanbrekend groen idee? Meld je dan aan op Voor de Wereld van Morgen en deel het met ons!