Lekker eten met voedsel dat over de datum is 

Instock pompt afgedankt voedsel weer terug in de cyclus.
22-06-2016 - door Redactie
Hier ga je toch van watertanden? Het gerecht is geheel bereid met afgedankt voedsel door Instock.

Hier ga je toch van watertanden? Het gerecht is geheel bereid met afgedankt voedsel door Instock.

Waarde geven aan 'waardeloze producten'

Vier collega's bij de Albert Heijn verbaasden zich erover dat er aan het einde van de dag veel groente, fruit en aardappelen werden weggegooid. Ze deden mee aan Young Ahold, waar Instock won met een inventief idee tegen verspilling. Het concept is zo succesvol dat de oprichters alleen het eerste half jaar in het restaurant stonden. Daarna konden ze een restaurantmanager en koks aannemen. Onlangs schreef de New York Times een lovende recensie, nadat ze in levende lijven waren komen proeven. Eén van de oprichtsters Freke van Nimwegen: 'Het gebeurt regelmatig dat we gedurende de dag nieuwe ingrediënten aangeleverd krijgen. Dan bedenken de koks daar iets bij. Vervolgens proeven ze hoe zuur, zoet of zout het is. Dan serveren we toch altijd iets wat heerlijk is. Vaak krijgen we te horen van gasten dat ze positief verrast zijn over wat je allemaal voor lekkers kunt maken met afgedankt eten!' Lees meer over Restaurants met een verhaal: Instock.

Andere veranderingen in de voedselindustrie

Benieuwd hoe jij je eetpatroon nog duurzamer kunt maken? RotterZwam maakt van afval weer voedsel, door op koffiedik uit de Rotterdamse horeca paddestoelen te kweken. Overweeg ook eens om in gesprek te gaan met Isabelle van My FoodStyle. Of kijk eens naar de activiteiten van Youth Food Movement (YFM), zij bieden een opleidingstraject aan via YFM Academie met zeven thema's en masterclasses.

 

Profile picture for user redactie
Redactie
Auteur
Het team van Voor de Wereld van Morgen inspireert je om steeds duurzamer te worden. Dat doen we met onze artikelen en door startende duurzame ondernemingen te helpen groeien.