Laat dit alternatief voor de rolstoel maar komen 

Binnenkort kunnen verlamde mensen misschien weer lopen.
15-11-2016 - door Redactie
Het hersen-wervelkolom implantaat

Het hersenimplantaat die de hersenen en de wervelkolom koppelt. Bron: scmp.

Een nieuw ontwikkelde hersen-implantaat moet er voor gaan zorgen dat mensen met een verlamming binnenkort weer kunnen lopen.

Het hersenimplantaat koppelt de hersenen aan de wervelkolom. Het implantaat ontcijfert namelijk signalen van de hersenen en stuurt deze signalen door naar een tweede implantaat in de wervelkolom, iets boven de verlamming, waardoor de wervelkolom gestimuleerd wordt om zenuwen in de verlamde benen te activeren.

Wonderen zijn de wereld nog niet uit

Het implantaat is getest op een verlamd aapje, die door deze verlamming niet meer kon lopen. Mét het implantaat, kon het aapje na twee weken training weer lopen. De komende tien jaar zal er ook uitgebreid getest worden of het implantaat iets kan betekenen voor mensen.

We zien de laatste tijd veel innovaties in de (gezondheids)zorg onstaan. Kijk maar eens naar dit 3D-gips. Maar hoe beinvloeden dit soort nieuwe technieken in de zorg ons nou eigenlijk? Je leest het hier.

 

 

Profile picture for user redactie
Redactie
Auteur
Het team van Voor de Wereld van Morgen inspireert je om steeds duurzamer te worden. Dat doen we met onze artikelen en door startende duurzame ondernemingen te helpen groeien.