Biodiversiteit

Krant uit? Snel de grond in! 

Een krant die de natuurlijke kringloop in stand houdt, gemaakt van planten en weer verworden tot planten! Dat is the Green Newspaper.
15-09-2016 - door Maartje
Deze Japanse krant kun je zaaien

Japanse krant wordt bloemenzee

Een krant die de natuurlijke kringloop in stand houdt, gemaakt van planten en weer verworden tot planten. Dat is The Green Newspaper.

Hoewel Japan vooral bekend staat als het land van de vernieuwende technologie, werd er nu een oud concept in een groener jasje gestoken. Het populaire dagblad Mainichi publiceerde op 4 mei namelijk een wel heel speciale editie: een geheel milieuvriendelijke krant vol met duurzaam nieuws. 

Groene boodschap

Het papier van The Green Newspaper bevatte bloemenzaden en werd bedrukt met eco-vriendelijke inkt. Uitgelezen? Dan kon je de krant zo de grond in stoppen. Beetje water geven en dan wachten tot de eerste voorzichtige plantjes zich meldden. The Green Newspaper was een groot success en bereikte maar liefst 4 miljoen mensen met haar groene boodschap. Groeipapier of zaadpapier bestaat al geruime tijd maar het werd nog niet eerder op deze wijze gebruikt. Wellicht ook een goed idee voor onze dagbladen!

Van bloemenberm tot plantentpost

Ook VDWVM-lid Maarten brengt je graag meer groen, hij is het brein achter MountGreen waarmee je bloemen en planten kunt sturen via de post. Een levende wenskaart dus eigenlijk, leuke voor echte groenliefhebbers! Ook bij HoneyHighway houden ze zich bezig met bloemen, zo hebben ze langs de A4 de berm ingezaaid met prachtige wilde bloemen. En dat is dan weer erg goed nieuws voor de bijen. Wil je zelf je tuin (nog) duurzamer maken? Kijk dan eens naar deze tips.

 

 

 

Profile picture for user Maartje Maas
Maartje
Auteur
Mijn hart gaat sneller kloppen van duurzame ondernemers, groene uitvinders en sociale doeners. Heb jij een duurzame startup of baanbrekend groen idee? Meld je dan aan op Voor de Wereld van Morgen en deel het met ons!