Lifestyle
Mode

Kleding die letterlijk met je kind meegroeit 

Kinderen groeien notoir snel uit hun kleding. Maar niet uit de kleding van Petit Pli.
25-08-2017 - door Maartje
Petit Pli rekbare kinderkleding

Ryan Mario Yasin wilde zijn kleine neefje wat kleding cadeau doen voor diens verjaardag. Maar tegen de tijd dat het pakje aankwam bij de jarige, was deze al zo ver gegroeid dat het niet meer paste. Jammer voor het neefje, maar het inspireerde Ryan mooi wel tot het ontwerpen van zijn Petit Pli kinderkleding.

Geinspireerd door zijn snel groeiende neefje bedacht Ryan voor zijn afstudeerproject aan de Kunstacademie in Londen een kinderkledinglijn gemaakt van materiaal dat zó rekt, dat kinderen van 6 maanden tot 3,5 jaar het kunnen dragen. Van baby tot peuter, one size fits all! Dit komt doordat de kleding van Petit Pli is gemaakt van materiaal dat extreem geplooid is en uitrekt als de jonge drager groter groeit.

Petit pli kinderkledingDe kleding rekt aan alle kanten uit en is extreem flexibel.

Luchtvaarttechniek meets mode

De ontwerper, die ook opgeleid is tot luchtvaartingenieur is, bracht zijn technische én creative kennis samen voor Petit Pli en keek goed naar de origami vouwkunst. Hij hoopt met zijn kledinglijn verspilling in de kledingindustrie tegen te gaan doordat ouders zo minder kleding hoeven te kopen. De Petit Pli kleding is daarbij ook ultra-lichtgewicht, wind- én waterdicht en kan gewoon in de wasmachine.

Andere meegroeiers

Ook Nederlandse ontwerper Brendy Boogaard houdt rekening met groeiende kinderen in haar ontwerpen voor kledingmerk Baby Verh!p dat ook nog eens duurzaam wordt geproduceerd. En via Krijg de Kleertjes kunnen ouders hun te kleine kinderkleding ruilen voor een grotere set.

Ryan heeft een patent aangevraagd op zijn ontwerp en is bezig om investeringen aan te trekken zodat hij de kleding ook kan gaan verkopen. Meer informatie vind je op de website van Petit Pli.

Profile picture for user Maartje Maas
Maartje
Auteur
Mijn hart gaat sneller kloppen van duurzame ondernemers, groene uitvinders en sociale doeners. Heb jij een duurzame startup of baanbrekend groen idee? Meld je dan aan op Voor de Wereld van Morgen en deel het met ons!