Lifestyle
Sociaal

Kittens helpen demente senioren en andersom 

Kittens die worden verzorgd door ouderen in een verzorgingstehuis. Het klinkt bijna te schattig om waar te zijn, maar dat is het dus wel.
23-11-2016 - door Maartje
Ouderen zorgen voor asielkittens

Prachtige foto's van het Pima Animal Care Centre

Moederloze kittens die worden verzorgd door ouderen in een verzorgingstehuis. Het klinkt bijna te schattig om waar te zijn, maar dat is het dus wel. Het Pima Animal Care Centre besloot twee van haar wees-kittens te laten verzorgen door bewoners van het nabijgelegen verzorgingstehuis tot grote tevredenheid van zowel kittens als bewoners!

Vorig jaar ving het Pima dierenasiel in Arizona maar liefst 2.100 kittens op waarvan vele wees-kittens van slechts enkele dagen oud. Deze jonge dieren hebben continue zorg en flesvoeding nodig om te kunnen overleven. Het asiel is daarom een unieke samenwerking aangegaan met het Catalina Springs Memory Care verzorgingstehuis. De bewoners hebben in oktober de zorg gekregen over 2 van de kittens, Peaches en Turtle, en geven hen de flesvoeding en liefde die de dieren nodig hebben om gezond op te kunnen groeien.

Bewoners van het verzorgingstehuis met de kittens

Bewoners van het verzorgingstehuis met de kittens 

Behoefte aan liefde

"Voor sommige mensen is het misschien een vreemde aangelegenheid, ouderen die zelf in hoge mate zorg nodig hebben de verantwoordelijkheid geven over deze jonge kittens", aldus Sharon Mercer, directeur van het verzorgingstehuis. "Maar we zien dat de kennis, kunde en emoties die nodig zijn om de kittens te verzorgen niet verdwijnt bij ouderen met dementie of Alzheimer's. Ook bij hen is de behoefte om liefde te geven en ontvangen nog nadrukkelijk aanwezig. De zorg voor de kittens voorziet hen in deze behoefte." Zodra de kittens groot genoeg zijn, zullen ze door het asiel ter adoptie worden aangeboden.

Meer moois voor katten

Fotograaf Casey zet haar talent in om asielkatten te helpen die niet zo snel worden geadopteerd. Zij maakt de mooiste foto's van blinde asielkatten in de hoop toekomstige baasjes te verleiden de dieren te adopteren. Het asiel in Amsterdam heeft iets anders slims bedacht, daar kun je speeddaten met katten om de juiste match te vinden.

Profile picture for user Maartje Maas
Maartje
Auteur
Mijn hart gaat sneller kloppen van duurzame ondernemers, groene uitvinders en sociale doeners. Heb jij een duurzame startup of baanbrekend groen idee? Meld je dan aan op Voor de Wereld van Morgen en deel het met ons!