Kerstboom eruit, kamerplant erin? Goed idee! 

03-01-2013 - door Redactie

De kerstboom zorgde bij velen voor licht en sfeer in huis. Het Kerstfeest is voorbij, Oud & Nieuw is gevierd, tijd om de kerstboom weer een nieuwe bestemming te geven. Maar wat te doen om die leegte te vullen? Een kamerplant kan een goede vervanger zijn! 

Zuiverende werking

Niet alleen vult de kamerplant de leegte die de kerstboom achterlaat. Kamerplanten hebben nog een andere belangrijke functie. Wist je bijvoorbeeld dat het plaatsen van planten in huis of op kantoor kan bijdragen tot een betere luchtzuiverheid? De combinatie van de drie planten op deze afbeelding (de sanseveria trifasciata, de epipremnum aureum en de chrysalidocarpus lutescens) zorgen voor alle zuivere lucht die je in je huis nodig hebt, ontdekte Kamal Meattle, een onderzoeker uit India. Zie daarvoor ook dit filmpje tijdens de TED lezing die Kamal erover hield.

Eerlijke planten

Let er natuurlijk bij het aanschaffen van een kamerplant op dat het het (nieuwe) FFP keurmerk draagt. Het FFP label is een nog relatief nieuw maar wel al gevestigd label. FFP stimuleert de productie van duurzaam geteelde bloemen en planten, geteeld met respect voor mens en milieu. Zie voor meer informatie de website.

Energie uit planten

En dan nog een ander leuk weetje: Wist je dat groeiende planten energie opwekken? Zie voor meer informatie het bericht hierover in de Volkskrant.

 

Profile picture for user redactie
Redactie
Auteur
Het team van Voor de Wereld van Morgen inspireert je om steeds duurzamer te worden. Dat doen we met onze artikelen en door startende duurzame ondernemingen te helpen groeien.