Duurzaam ondernemen
Duurzaam wonen

KarTent komt met nieuwe producten van karton 

KarTent, bekend van de kartonnen festivaltent, breidt haar assortiment uit en alles is recyclebaar!
19-03-2020 - door Maartje
KarTent

van festivaltent naar speelhuisje

Jan houdt van karton. Van haar multifunctionaliteit, haar kracht en haar recyclebaarheid. Hij zag kansen in dit alledaagse materiaal en startte samen met Wout Kommer in 2015 zijn onderneming KarTent. Samen brachten ze  een duurzame, recyclebare festivaltent op de markt. Nu breidt hij het assortiment uit en weet hij grote hoeveelheden karton te recyclen tot fijne woonproducten en meer.

"KarTent is destijds begonnen met de productie van kartonnen tenten omdat ik iets wilde doen aan de enorme berg afgedankte tenten op festivalcampings. Elk jaar laat 1 op de 4 festivalbezoekers in Nederland zijn tent achter op de festivalcamping. Daarom hebben we de KarTent bedacht; een wegwerp-festivaltent van karton die goed te recyclen is." 

In de afgelopen jaren zijn er duizenden KarTenten op diverse evenementen neergezet en na afloop ingenonemen en verwerkt tot nieuwe producten. Zo werd er veel afval bespaard.

KarTent volledig circulair

Nu gaan Jan & Wout een stap verder. Door de ontwikkeling van een slim snijproces kan de kartonnen tent direct hergebruikt worden. Handig als je bedentk dat ze er inmiddels jaarlijks zo'n 10.000 van verkopen. De afgelopen maanden heeft het team van KarTent daarom een reeks nieuwe producten van karton bedacht: van kartonnen dierenkoppen tot stijlvolle lampen.

Zeer diervriendelijk deze kartonnen dierenkoppen

Met hun opgedane kennis over de festivalmarkt konden ze ook enkele nieuwe festivalproducten bedenken: van de KarBin, een lichtgewicht kartonnen afvalbak, tot de Peukenpaal.

Wout, co-founder van KarTent: “Het is fantastisch om een volgende stap in duurzaamheid te nemen en nieuwe manieren te ontdekken om ons karton te gebruiken. We houden ons altijd heel bewust bezig met het einde van de levenscyclus van de KarTent, en door ons te focussen op hergebruik krijgen we een duurzaam circulair businessmodel.”

Verpakkingskarton van online winkels

En aan karton voorlopig nog geen gebrek, zo hebben Jan en Wout een samenwerking met Fietsenwinkel.nl die hun grote kartonnen dozen bewaren voor de ondernemers. Maar de heren zitten niet stil en zoeken momenteel naar een nieuwe investering. Ze willen graag 300.000 euro ophalen om onder meer een stansmachine te kunnen aanschaffen. Want de mogelijkheden van karton lijken voorlopig eindeloos.

De nieuwe kartonnen producten van KarTent zijn nu te verkrijgen op http://shop.kartent.com

Lees meer over Nederlandse startups

 

Profile picture for user Maartje Maas
Maartje
Auteur
Mijn hart gaat sneller kloppen van duurzame ondernemers, groene uitvinders en sociale doeners. Heb jij een duurzame startup of baanbrekend groen idee? Meld je dan aan op Voor de Wereld van Morgen en deel het met ons!