Energie
Lifestyle
Tech

Je tanden poetsen in een handomdraai 

Het lijkt magie wat deze tandenborstel doet, maar het is niets meer dan een sterk staaltje techniek.
03-11-2017
Tandenpoetsen met kinetische energie

Je tanden 'elektrisch' poetsen, maar dan zonder kabels, zonder batterijen en.. zonder problemen! Binnenkort is dat mogelijk met de Be. tandenborstel. Draai de onderkant twee keer rond en je kunt twee minuten poetsen.

Poetsen met kinetische energie

De tandenborstel Be. werkt met kinetische energie. Je hoeft je geen zorgen te maken over het opladen. Dat doe je namelijk zelf in een handomdraai: draai de onderkant twee keer rond en het apparaat heeft genoeg energie voor een poetsbeurt van twee minuten. Dit betekent dat je nooit meer batterijen nodig bent voor je elektrische tandeborstel. Geen wonder dat Be staat voor Beyond Electric. Oh, en de tandenborstel zelf is ook helemaal duurzaam. De borstel is gemaakt van zetmeel van groenten en bamboe, waardoor het materiaal biologisch afbreekbaar is. En om het verhaal af te maken komt de Be zonder overbodige (plastic) verpakkingen.

             Nogal een verschilletje qua (plastic) afval..

Beyond Electric op Kickstarter

De eerste werkende prototypes zijn al gemaakt, maar om Be. in de markt te zetten is een crowdfunding campagne gevoerd. Daarmee werd maar liefst 420.000 dollar opgehaald; met een streefbedrag van 30.000 dollar is dat 1635% van het streefbedrag. De Be.-tandenborstel wordt in het voorjaar van 2019 verwacht, je kunt op dit moment al een pre-order plaatsen voor 65 dollar.

Andere duurzame tandenborstels

Maar niet getreurd. In de wereld van tandenborstels zijn ook nu al duurzame keuzes te maken. Koop bijvoorbeeld een bamboe exemplaar van Humble Brush (voor iedere verkochte tandenborstel wordt er ook één gedoneerd) of Hydrophil. Of wat te denken van de tandenborstels van de Bamboo Brush Society. Beter voor het milieu én je badkamerselfies!

Bekijk het crowdfundingsfilmpje van de Be tandenborstel!