Lifestyle
Mode

Je nieuwe tas van oude materialen 

Een goede tas is eigenlijk onmisbaar. Deze twee initiatieven maken tassen van wel heel bijzondere matarialen.
12-10-2016 - door Maartje
De tassen van Looptworks

Van vliegtuigstoel naar tas: de collectie van Looptworks

Ben je op zoek naar een unieke tas met een mooi verhaal? Deze twee initiatieven maken geweldige tassen van respectievelijke oude vliegtuigstoelen en oude reddingsboten. Gerecycled en stijlvol, een tas om mee te showen.

Vliegtuigstoel wordt reistas

Het Amerikaanse Looptworks maakt mooie tassen en accessoires van gerecycled materiaal. En inmiddels hebben ze twee unieke tassencollecties gemaakt van oude vliegtuigstoelen! Na jaren dienst te hebben gedaan in de vliegtuigen van Southwest Airlines en Alaska Airlines, zijn deze stoelen nu een nieuw leven begonnen als mooie (reis)tas. Om vervolgens weer mee in een vliegtuig te worden genomen.

Van reddingsboot naar rugzak

Floor en Didi zagen boot na boot vol met vluchtelingen aankomen op de Griekse stranden. Ze besloten naar Lesbos te reizen om de vluchtelingen te helpen en eenmaal daar ontwierp Floor een unieke tas. Deze kon binnen een uur in elkaar worden gezet en werd gemaakt van de oude reddingsboten en reddingsvesten. Zo ontstond de Bag2Work tas. De tassen worden nu gemaakt door in Amsterdam aangekomen vluchtelingen. Ieder exemplaar is uniek en handgemaakt, zo hebben sommige tassen nog een ring waar op de boot het touw doorheen ging. Die bijzondere Bag2Work-tassen zijn nu te koop op Kickstarter.

Meer tassenpracht

Bij VDWVM zien we meer gave tassen voorbij komen. Zo laat Rebeca tassen produceren in Guatamala gemaakt van plastic dat in de natuur rondzwerft. Haar HappeeBaggee tassen worden in elkaar gezet door Maya vrouwen die hiermee in hun levensonderhoud kunnen voorzien. Ook deze tassen zijn trouwens erg de moeite waard!

Profile picture for user Maartje Maas
Maartje
Auteur
Mijn hart gaat sneller kloppen van duurzame ondernemers, groene uitvinders en sociale doeners. Heb jij een duurzame startup of baanbrekend groen idee? Meld je dan aan op Voor de Wereld van Morgen en deel het met ons!