Je moet je er mee bemoeien!  

Wat is de stem van de nieuwe generatie? Hoe ziet onze duurzame toekomst eruit? Op 22 februari gaan we in debat over onze duurzame toekomst.
30-01-2017 - door Redactie

Stemmen zul je

Op 15 maart gaat Nederland weer naar de stembus, en het uitbrengen van je stem is nu misschien wel belangrijker dan ooit. Om te kunnen bouwen aan een duurzame en rechtvaardige toekomst is ook de stem van studenten en jongeren onmisbaar. Er komen steeds meer initiatieven om zoveel mogelijk jongeren naar de stembus te lokken. Zo ontstond via Twitter deze week, onder andere uit de koker van Tim Hofman, De Stembus 2017. Het doel is om de 800.000 jongeren die in maart voor het eerst mogen stemmen te overtuigen dat ook echt te gaan doen. Of zoals Tim het zegt: 'opdat onze generatie zich helemaal de moeder stemt op 15 maart'.

Debatteren ga je

Om de stem van de nieuwe generatie te (laten) horen organiseert de Haagse Hogeschool, in samenwerking met ASN Bank en Voor de Wereld van Morgen, op 22 februari een debat. Maar niet zomaar eentje: aan dit debat nemen studenten, politiek actieve jongeren (voorzitters van jongerenpartijen!) én duurzaam ondernemers deel. De deelnemers gaan in gesprek over duurzaamheid en onderwerpen die het verschil maken voor jongeren en hun toekomst.

Aanmelden doe je

De uitkomsten van het debat worden breed onder de aandacht gebracht, met name bij de politieke partijen die vanaf 15 maart onze toekomst mede bepalen. Daarom zijn we ook benieuwd naar jouw mening. Meediscussieren of komen luisteren? De toegang is gratis en je bent van harte welkom. Voor meer informatie of direct aanmelden klik je hier. Kun je niet aanwezig zijn, maar wil je wel graag je ei kwijt? Let us know! Dan nemen we jouw input mee in het manifest dat we naar verschillende politieke partijen gaan sturen.

Profile picture for user redactie
Redactie
Auteur
Het team van Voor de Wereld van Morgen inspireert je om steeds duurzamer te worden. Dat doen we met onze artikelen en door startende duurzame ondernemingen te helpen groeien.