Je eigen vertrouwde voordeur 

Ouderen kunnen nu hun eigen vertrouwde voordeur meenemen naar het verzorgingstehuis.
14-11-2016 - door Redactie
selectie van gangen in verzorgingstehuizen

Lijkt allemaal zo op elkaar toch? Bron: De Correspondent

True Doors is een initiatief die saaie en onpersoonlijke deuren in verzorgingshuizen (of studentenflats) om tovert in persoonlijke deuren, helemaal naar jouw smaak.

Door een levensgrote sticker van een mooie deur op je eigen saaie deur te plakken creeer je een eigen vertrouwde ingang naar je kamer. Door middel van deze gepersonaliseerde deuren wordt het thuisgevoel van mensen versterkt en doorverteld.

Je neemt je vertrouwde voordeur gewoon mee

True Doors heeft veel verschillende 'voordeuren' in hun vaste collectie zitten. Maar je kan ook een foto van een eigen deur doorgeven aan True Doors. Voor veel ouderen is de overstap van een eigen vertrouwd huis naar een verzorgingstehuis erg lastig. Door True Doors kun je dus eigenlijk je oude voordeur meenemen naar een verzorgingstehuis. Uit onderzoek is daarnaast gebleken dat True Doors kunnen helpen bij het ophalen van herinneringen. Zeker voor ouderen met dementie kunnen persoonlijke deuren helpen bij hun orientatie. Zo kunnen ze hun eigen kamer makkelijker terugvinden in het verzorgingstehuis.

Bron: BoredPanda

Bron: BoredPanda

Bron: BoredPanda

Bron: BoredPanda

Prachtig toch? Er zijn nog veel meer initiatieven in de zorg waar je gelukkig van wordt. Eerder zetten we er al een aantal op een rijtje.

Profile picture for user redactie
Redactie
Auteur
Het team van Voor de Wereld van Morgen inspireert je om steeds duurzamer te worden. Dat doen we met onze artikelen en door startende duurzame ondernemingen te helpen groeien.