Duurzaam ondernemen

Jacht naar duurzame slimme ideeën geopend! 

De 13 editie van de ASN Bank Wereldprijs is gestart.
24-08-2020 - door Redactie
Matthijs en Daan wonnen de Wereldprijs 2019

De inschrijving voor de ASN Bank Wereldprijs 2020 is gestart. Voor de 13e keer gaat ASN Bank in deze ondernemerscompetitie op zoek naar slimme ideeën voor een betere wereld. Heb je een droom, briljant idee of concreet businessplan? Meld je dan aan om mee te doen. We moedigen zowel bestaande ondernemers als ondernemers in spé aan om mee te doen. Inschrijven kan tot en met 11 september 17.00u.

30 genomineerde deelnemers

De twaalf voorgaande edities van de ASN Bank Wereldprijs betekenden de doorbraak van inmiddels bekende bedrijven zoals Fairphone, Yoni en Seepje. Hun finaleplek gaf ze een vliegende start. Uit alle inzendingen worden dertig deelnemers geselecteerd die het traject in gaan. Zij krijgen training en coaching op het gebied van onder andere ondernemerschap, marketing en financiën. In aanloop naar de finale levert deelname ook flink wat publiciteit en naamsbekendheid op.

Inschrijven kan tot vrijdag 11 september 17.00u. Inzendingen moeten aansluiten bij de missie van de ASN Bank en passen binnen een van de volgende categorieën: Mens & Samenleving, Natuur & Milieu en Klimaatbescherming. Meer informatie daarover vind je in de algemene voorwaarden.

Van inschrijving tot finale

Een vakjury, met daarin experts op het gebied van duurzaamheid en ervaren ondernemers, buigt zich tijdens verschillende selectiemomenten over de ingediende ideeën. Er wordt gelet op innovatie, duurzaamheid en creativiteit. De zes ondernemers met de beste ideeën gaan uiteindelijk door naar de finale op 11 november. Zij maken kans op een geldprijs. De totale prijzenpot bedraagt 55.000 euro. De eerste prijs is € 25.000, tweede prijs € 15.000, derde prijs € 10.000 en een publieksprijs van € 5.000. Aan de publieksprijs gaat een stemronde vooraf. Vanaf 4 november kan iedereen zijn/haar stem uitbrengen op één van de 6 finalisten. Het idee met de meeste stemmen wint de publieksprijs. 

Meld je hier aan om mee te doen met de ASN Bank Wereldprijs 2020.

Meer over de ASN Bank Wereldprijs

Profile picture for user redactie
Redactie
Auteur
Het team van Voor de Wereld van Morgen inspireert je om steeds duurzamer te worden. Dat doen we met onze artikelen en door startende duurzame ondernemingen te helpen groeien.