Is mediteren de oplossing? 

Vroeger moest je in de hoek, nu moet je nablijven. Maar nu is er iets nieuws: mediteren voor scholieren.
04-10-2016 - door Redactie
Vroeger moest je in de hoek, nu moet je nablijven. Maar nu is er iets nieuws: mediteren voor scholieren.

Jongetje in opperste concentratie. Bron: boredpanda.com

In Baltimore is heeft de Robert W. Coleman School een innovatieve manier bedacht om stoute scholieren 'tot inzicht' te laten komen. Hoe? Door ze op de meditatiemat te zetten.

Adem in.... en uit

Holistic Me is opgericht door de broers Ali en Atman Smith en hun goede vriend Andres Gonzalez. De drie mannen willen op een vernieuwende manier goed gedrag aanleren in het onderwijs. Kinderen zouden meer sociaal bewust moeten worden door ze in plaats van te straffen, te laten mediteren als ze stout zijn geweest.

Je bezinnen in plaats van nablijven

De organisatie integreert mindfulness en andere ademhalingsoefeningen in het onderwijs. Door de aandacht naar binnen te richten, krijgen kinderen meer tijd om met toewijding te leren, meer verbondenheid te voelen met medeleerlingen en gaan ze zelfs meer verantwoordelijkheid dragen voor de eigen omgeving. Meditatie dient dus een didactisch doel! 

 Oost meets West

Naast mediteren zijn er meer trends gespot in onderwijsland. Op een nieuw geopende school in Amsterdam Nieuw-West hoeven kinderen niet de hele dag stil te zitten, maar kunnen al wiebelend leren. Of heb je al gehoord van het lesprogramma Super Yoga voor jongeren op het voortgezet onderwijs? Wij vinden deze ontwikkelingen in ieder geval veelbelovend!

Profile picture for user redactie
Redactie
Auteur
Het team van Voor de Wereld van Morgen inspireert je om steeds duurzamer te worden. Dat doen we met onze artikelen en door startende duurzame ondernemingen te helpen groeien.