Groene stad
Lifestyle
Duurzaam ondernemen

Inspirerende groene werkplekken in Nederland 

Elke dag werken in dezelfde kantooromgeving is slecht voor je creativiteit. Doorbreek de sleur en ga een dag buiten de deur werken!
01-08-2017 - door Maartje
Duurzame werkplekken in Nederland

De hedendaagse arbeider heeft weinig meer nodig dan een laptop, goede internetverbinding en een sterke bak koffie. Nu kan je natuurlijk thuis gaan zitten werken, en ondertussen alle pakjes van je buren aannemen, maar waarom zou je als je ook op een van deze inspirerende, duurzame plekken aan de slag kan?

Wij zijn voor jou op zoek gegaan naar inspirerende werkplekken waar je niet alleen goed kunt werken maar ook nét even wat meer kunt vinden. Mede-flexwerkers die ook bezig zijn met sociaal en/of duurzaam ondernemen bijvoorbeeld, of gewoon een hele inspirerende omgeving. Heb jij nog een gouden tip? Laat die dan vooral achter in de reacties onder deze blog!

1. UCo, Utrecht

UtrechtCommunity Licht, ruimte en duurzame ondernemers in overvloed

UtrechtCommunity, UCo in het kort, is in 2017 geopend. De initiatiefnemers hebben een monumentale treinloods in Utrecht omgebouwd tot een indrukwekkende werkplek voor duurzame ondernemers. Of zoals ze het zelf zeggen: "UCo is alleen voor bedrijven en personen die zich duidelijk onderscheiden in duurzaamheid (in de brede zin)."

De treinloods is geheel verbouwd tot een energieneutraal en modern kantoor waar veel daglicht binnen komt. Er wordt uiteraard duurzame koffie geschonken en ook de biologische lunch ontbreekt niet. Hoewel er al veel animo is voor deze mooie plek, kun je er nog terecht voor een vast bureau of een flexplek (in overleg). Je vindt UCo aan de 2e Daalsedijk 6a in Utrecht.

2. BlueCity, Rotterdam

BlueCity010Van tropisch zwembad naar circulaire hotspot!

Uiteraard kon dé circulaire hotspot van Nederland niet ontbreken in deze lijst. Want in BlueCity010 kun je werken in het voormalige bubbelbad(!) en loop je circulaire ondernemers als RotterZwam, FruitLeather en VerdraaidGoed tegen het lijf.

Deze zelfbenoemde 'werkplek voor wereldverbeteraars' biedt flexplekken en kantoorunits, uiteraard met circulair meubilair, inclusief gratis koffie, thee en snel internet. Deze one-of-a-kind werkplek is te vinden aan de Maasboulevard 100 in Rotterdam.

3. ImpactHub, Amsterdam

Sociale impact maken in The Impact Hub

De Impact Hub is een wereldwijde community van sociaal ondernemers waarvan de Nederlandse afdeling zich in Amsterdam bevindt. Hier kun je brainstormen, laptoppen en inspiratie opdoen temidden van vriendelijke sociaal ondernemers. Supersnel internet, Moyee koffie en duurzame thee zijn uiteraard aanwezig.

Met een strippenkaart kun je af en toe plaatsnemen maar je kan ook kiezen voor een abonnement en lid worden van de Impact Hub community. Kun je meteen meedoen met alle evenementen die hier worden georganiseerd. Te vinden in het voormalig Tropeninstituut aan de Lineausstraat 2a in Amsterdam.

4. Kantoor de WAR, Amersfoort

Binnentuin de WAR AmersfoortLekker tussen het groen werken in de Binnentuin

Ook deze leuke broedplaats wilden we met je delen, want bij De WAR in Amersfoort komen kunst, techniek en duurzaamheid samen. Verruil je kantoortuin voor de Binnentuin van De WAR, die met recht de titel 'urban jungle' mag dragen. In deze plantrijke, gezellig ingerichte kas kun je tussen 10:00 en 17:00 terecht en kun je gebruik maken van de gratis wifi. De koffie, thee en limonade moet je wel zelf betalen. 

Leuk om te weten is dat er in de Binnentuin verschillende experimenten plaatsvinden. Zo groeit er momenteel een drijvend waterplantje dat de potentie heeft om water te zuiven en eetbare eiwitten te leveren. Ga het beleven en bezoek de Binnentuin aan de Geldersestraat 6 in Amersfoort.

5. Coehoorn&CO, Arnhem

De Huiskamer van Coehoorn&CO

Je kunt je laptop natuurlijk openklappen in een van de leuke cafés die Arnhem telt, maar je kunt ook terecht in de Huiskamer van Coehoorn&CO. Hier ben je als ZZP'er, flexwerker of kantoor-ontvluchter elke werkdag vanaf 9:00 welkom en ontvang je voor slechts €1,- per uur een gezellige werkplek met wifi, koffie en thee.

Het pand waarin Coehoorn&CO zich bevindt, is onderdeel van het burgerinitiatief en creatieve hotspot Coehoorn Centraal. Zo wordt de Huiskamer gerund door KunstLAB en bevindt er zich onder de Huiskamer een danszaal. Je vindt Coehoorn&CO aan de Bergstraat 35 in Arnhem.

Profile picture for user Maartje Maas
Maartje
Auteur
Mijn hart gaat sneller kloppen van duurzame ondernemers, groene uitvinders en sociale doeners. Heb jij een duurzame startup of baanbrekend groen idee? Meld je dan aan op Voor de Wereld van Morgen en deel het met ons!