Innovatieve kraan gebruikt 98 procent minder water 

Zo maak je makkelijk verschil.
08-11-2016 - door Redactie
De altered:nozzle kraan

Mist in plaats van een harde straal bespaart water. Bron: Kickstarter

Waterschaarste is een probleem waar we wat aan moeten doen en het goede nieuws is: dat kan! Want nu is er de waterbesparende kraan 2.0.

Gebruik alleen wat je nodig hebt

Je kunt een opzetstuk, genaamd de Altered:nozzle, installeren op je huidige kraan, waardoor je maar liefst 98 procent minder water gebruikt. Hoe komt dat? Het water wordt door een verstuiver geleid waardoor er minder water door de kraan loopt. Het kost dus minder water om een groter oppervlak (je handen of een bord) te bereiken. Maar zelfs als je de kraan in zijn normale stand laat lopen (wel met het speciale opzetstuk) dan verspil je alsnog 85 procent minder water. Op dit moment zijn de ondernemers druk bezig met de productie van de eerste Altered:Nozzels en het bouwen van een webshop. Wil jij als eerste zo'n kraan, kijk dan even op hun website.

Meer waterbespaartips

Wil je naast een waterbesparende kraan nog meer doen voor een betere wereld? Maak met het merk KRNWTR een statement tegen de bronwaterindustrie en de wegwerpcultuur of overweeg een waterbesparende douchekop. Deze douchekop verbruikt 70 procent minder water! 

Profile picture for user redactie
Redactie
Auteur
Het team van Voor de Wereld van Morgen inspireert je om steeds duurzamer te worden. Dat doen we met onze artikelen en door startende duurzame ondernemingen te helpen groeien.