Klimaat
Natuur

India plant 50 miljoen (!) bomen in één dag en verbreekt wereldrecord 

22-07-2016 - door Redactie

6 Indiase steden, waaronder Delhi, staan in de top 10 van meest vervuilde steden in de wereld. Daar komt nu gelukkig verandering in!

50 miljoen bomen                                                 

India wil weer groen worden! Het land heeft veel last van luchtvervuiling. New Delhi is de meest vervuilde stad ter wereld en veel mensen en vooral kinderen hebben daardoor last van gezondheidsproblemen. In de top 10 meest vervuilde steden ter wereld vinden we 6 Indiase steden terug (!). Om deze problemen op te lossen kwamen 800 duizend mensen samen waaronder studenten, wetgevers, overheidsmedewerkers, huismoeders en vrijwilligers van non-profit organisaties. Een enorme opkomst dus. Dit leidde tot een nieuw wereldrecord voor bomen planten in één dag. Hiervoor hield Pakistan het record bomenplanten in één dag met bijna 850,000 bomen. Er zijn 80 verschillende soorten bomen geplant op speciaal aangewezen plekken naast wegen, sporen en weilanden.

Schonere lucht

De gezamenlijke inspanning werd gehouden vanwege het Indiase nationale plan om India groener te maken. Deze nieuwe bomen zullen bijdragen aan een schonere lucht in India. Hopelijk de start naar toekomstbestendige steden in India.

Profile picture for user redactie
Redactie
Auteur
Het team van Voor de Wereld van Morgen inspireert je om steeds duurzamer te worden. Dat doen we met onze artikelen en door startende duurzame ondernemingen te helpen groeien.