In dit hotel kan je slapen tussen de mooiste boeken 

Kende jij dit bijzondere hotel al?
16-01-2017

Afbeelding: Bed and Book Hotel

Ben jij zo iemand die vaak nog tot diep in de nacht aan het lezen is? Dan is het Book And Bed Hotel iets voor jou. In dit bijzondere hotel kan je namelijk slapen tussen de allermooiste boeken. Het hotel is helaas wel helemaal in Tokyo maar we wilden het toch met je delen. Het is namelijk Wereldboekendag vandaag en wij worden zelf altijd heel vrolijk van sprankelende initiatieven en inspirerende boeken. We vertellen je daarom graag iets meer over deze plek en geven je gelijk een paar vrolijke boekentips.

 

Book and Bed Hotel

Het Book and Bed Hotel is misschien niet de beste plek voor een goede nachtrust. Je zult hier namelijk geen comfortabele matrassen, zachte kussens en warme donzen dekbedden vinden. In dit bijzondere hotel gaat het namelijk niet zozeer om comfort maar om de ervaring. Het is namelijk alsof je slaapt in een gezellige boekenwinkel. Overal staan boeken en via verschillende trappetjes kan je bij allerlei boeken en slaapplekken komen: een echt paradijs voor boekenliefhebbers.

In het hotel zijn maar liefst 30 bedden en er is een gedeelde badkamer en toilet. Je kunt er lekker zitten of liggen lezen en een van de boekenplanken gebruiken als minislaapkamer. Uiteraard is er ook wifi, niet dat je dat nodig hebt met al dat leesvoer. De boeken zijn trouwens niet te koop.

Inspirerende boekentips

Natuurlijk kan je ook je eigen boekenparadijs beginnen in je eigen slaapkamer. Daarvoor hoef je gelukkig niet de hele wereld over te reizen. We verzamelden drie boekentips waarmee je mooie wijsheden uit Japan, Denemarken en Nederland kunt ontdekken en wellicht wat inspiratie kunt opdoen om je eigen leven wat op te fleuren:

Hygge is een grote hype die over is komen waaien uit het gelukkigste land ter wereld: Denemarken. Volgens schrijver Meik Wiking, CEO van het Happiness Research Institute in Kopenhagen, ligt dit vooral aan Hygge. Hygge is een Deense mentaliteit en gaat over tijd doorbrengen met vrienden en familie en samen genieten van de mooie dingen in het leven. Het boek zit vol met prachtige afbeeldingen en voorbeelden van hoe jij Hygge in je eigen leven kunt toepassen.

Volgens Japanners heeft iedereen een Ikigai: een reden van bestaan. Op het Japanse eiland Okinawa wonen meer gezonde en actieve honderdjarigen dan waar ooit ter wereld. Volgens velen komt dit omdat zij hun Ikigai al gevonden hebben. De auteurs van dit boek vertrokken daarom naar Okinawa en interviewden honderden inwoners om te ontdekken wat volgens hen het geheim is voor een gezond en optimistisch leven. Bekijk het filmpje onderaan het artikel om meer te weten te komen over Ikigai.

Uiteraard hebben wij nuchtere Hollanders ook een mooie manier om onszelf en anderen op te vrolijken: Omdenken. Omdenken gaat om het aanpassen van het denken in beperkingen naar denken in mogelijkheden. Dus niet langer beren op de weg zien, maar het tegenovergestelde. In het boek Omdenken in communicatie vind je allerlei grappige illustraties over hoe je de techniek van het omdenken kunt inzetten in allerlei situaties: op het werk, binnen de familie, met kinderen en in de liefde.

 

Wil jij meer leestips? Klik hier voor een lijstje met boekentips voor natuurliefhebbers.