Groene stad
Tech

Iconische telefooncel wordt mini-reparatie werkplaats 

In deze in onbruik geraakte telefooncellen kun je je mobiele telefoon laten repareren!
26-10-2016 - door Maartje
Telefooncel wordt mini-reparatie unit.

Telefooncel wordt mini-reparatie unit.

De iconische rode telefooncellen zijn bijna net zo Brits als fish & chips, de dubbeldekker bussen of de Tower Bridge. Maar sinds we allemaal een mobiele telefoon bij ons hebben zijn de cellen behoorlijk in onbruik geraakt. Het Britse bedrijf LoveFone heeft daar nu iets leuks op bedacht!

Zij hebben een aantal telefooncellen omgebouwd tot mini-werkplaats waar je je mobiele telefoon kunt laten repareren of gratis kunt opladen als je batterij leeg is. Momenteel vind je zo'n 6 van deze omgebouwde telefooncellen in London maar LoveFone heeft plannen om dit aantal binnen 18 maanden uit te breiden naar 35 mini-werkplaatsen.

Het ontwerp van "'s'werelds kleinste werkplaats" was nog wel een uitdaging omdat de gietijzeren telefooncellen een monumentale status hebben en er dus weinig mogelijkheden waren om deze te verbouwen. Het is LoveFone desondanks gelukt om een functionele werkplek te creëren waar je door alle ramen goed kunt zien hoe de reparatie plaatsvindt.

Ook leuk, een mini-voorraadkast

Liever zelf aan de slag met je mobiel? Deze telefoon kun je makkelijk zelf repareren en dat is een unicum. Ook een leuk idee voor in de Britse telefooncellen, een mini-bieb of zelfs een mini-voorraadkast om met de buurt te delen. Overigens vind je in Nederland nauwlijks nog telefooncellen, deze zijn bijna allemaal verwijderd. 

Profile picture for user Maartje Maas
Maartje
Auteur
Mijn hart gaat sneller kloppen van duurzame ondernemers, groene uitvinders en sociale doeners. Heb jij een duurzame startup of baanbrekend groen idee? Meld je dan aan op Voor de Wereld van Morgen en deel het met ons!