Lifestyle
Mode
Duurzaam ondernemen

HoMulder: commercieel succes met sociaal én duurzaam design 

Designerduo HoMulder ontbreekt het niet aan ambitie, zij gaan voor succes op duurzaam, sociaal én commercieel gebied.
27-01-2018 - door Maartje
HoMulder winkel inArnhem

Nóg duurzamer en socialer ondernemen, dat is het doel van HoMulder voor dit jaar. Het creatieve ondernemersduo Ratna Ho en Pascal Mulder won in 2016 de ASN Bank Wereldprijs en bouwt sindsdien gestaag aan hun creatieve mode- en lifestyle imperium. En goed nieuws, de webshop is bijna klaar!

Het designerduo kent elkaar van de ArtEZ Academie en maakt onder hun eigen naam modeaccesoires van restpartijen zeil- en imitatieleer. Pascal: "Door onze samenwerking met zeilmakerij Buitink Technology zijn we op ons duurzame concept gekomen. Na het opzetten van onze studio in hun fabriekshal kwamen we er achter dat er onzettend veel restantmateriaal vrijkwam bij hun producties, zo kwamen we op het idee om dit materiaal voor onze collectie te gebruiken.

"Later zijn daar restpartijen imitatieleer ('vegan leather') bijgekomen van een Nederlandse fabrikant. Nu richten we ons op het laten groeien van ons duurzame tassenlabel en hebben we internationale ambities."

Tas Michael van Studio MulderTas Michael van Studio Mulder

Concepstore HO&Mulder

Na het winnen van de prestigieuze ASN Bank Wereldprijs opende het duo in 2017 haar 300m2 tellende conceptstore mét atelier in hartje Arnhem. Genaamd HO&MULDER en gevestigd in de Beekstraat kun je hier uiteraard terecht voor de ontwerpen van het duo zelf, maar ook voor werk van andere duurzame designers. Pascal: "We vinden het heel tof om ons atelier in onze eigen winkel te hebben, zo hebben we direct contact met onze klanten. En dat we zo andere duurzame designers een platform kunnen bieden is helemaal te gek."

"In 2017 hebben we ook de eerste stappen naar een socialere bedrijfsvoering gezet door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt bij ons bedrijf te betrekken. We stonden hierdoor zelfs in de finale van de Ignite Award! "

Pascal: "Dit jaar gaan we onze duurzame en sociale doelstellingen samenbrengen om zo meer positieve verandering teweeg te brengen: meer (bedrijfs)afval verwerken en upcyclen en meer mensen met afstand tot de arbeidsmarkt uitdagend en leuk werk bieden. We richten ons dit jaar op commerciële groei en openen snel onze eerste webshop!"

En daarna? Pascal: "We willen heel graag de stap naar het buitenland maken, we hebben al een bescheiden aantal internationale verkooppunten maar dit mogen er een stuk meer worden!"

Meer duurzaam Dutch Design?

Profile picture for user Maartje Maas
Maartje
Auteur
Mijn hart gaat sneller kloppen van duurzame ondernemers, groene uitvinders en sociale doeners. Heb jij een duurzame startup of baanbrekend groen idee? Meld je dan aan op Voor de Wereld van Morgen en deel het met ons!