Eten en drinken
Mode
Natuur
Reizen

Hierom wil je op vakantie naar Belgisch-Limburg! 

Kom tot rust in de Belgische natuur.
07-02-2020 - door Olatz
In dit duurzame huisje midden in de natuur kun je helemaal tot rust komen.

Duurzaam overnachten in een Slow Cabin.

Doe je mee aan de Flight Free Challenge en ben je op zoek naar een nieuwe vakantiebestemming? Denk dan eens aan Belgisch-Limburg! Dit stukje België ligt net over de Nederlandse grens en is daardoor goed te bereiken met het openbaar vervoer, met de auto of zelfs op de fiets. We zetten een aantal mooie natuurgebieden, bezienswaardigheden en duurzame overnachtingen in Belgisch-Limburg voor je op een rijtje.  

Mooie natuur

Belgisch-Limburg staat bekend om zijn mooie en gevarieerde natuur. Zo bevindt zich hier de op twee na grootste fruitstreek van Europa, Haspengouw genaamd. Haspengouw doet met zijn heuvelachtige landschap denken aan Toscane. Vooral in de voorjaarsperiode is deze streek een bezoekje waard, aangezien de bloesembomen dan in bloei zijn. Een andere bijzondere plek is ‘de Sahara’ in natuurgebied Bosland. Zoals de naam al doet vermoeden, bestaat deze plek uit zandvlaktes met daarin oases van water.

Het Toscane van België Het Toscane van België. 

Op de fiets

De mooie natuur kun je perfect verkennen met de fiets. Belgisch-Limburg beschikt namelijk over tweeduizend kilometer (!) aan fietspaden, waarvan sommigen wel heel bijzonder zijn. In natuurgebied Bokrijk vind je bijvoorbeeld een fietspad met water op ooghoogte aan weerszijden, waardoor het lijkt alsof je door het water fietst. Het Amerikaanse TIME Magazine noemde deze route een van de honderd mooiste plekken ter wereld. Ook is het sinds kort mogelijk om te fietsen door de bomen, doordat er een fietsbrug op tien meter hoogte is aangelegd tussen de kruinen van de bomen in Bosland.

To do in Hasselt

Een bezoekje aan de hoofdstad van Belgisch-Limburg, Hasselt, is ook zeker de moeite waard. Hasselt is overladen met duurzame kledingwinkels, zoals Sessa, Paplou en het Hendrikshuis. Daarnaast zijn er in Hasselt genoeg mogelijkheden om cultuur te snuiven. Zo kun je een bezoekje brengen aan het literatuurmuseum Villa Verbeelding of het Modemuseum, en kun je stadswandelingen maken langs hotspots in Hasselt. Bovendien bevindt zich in Hasselt de grootste Japanse tuin van Europa. Ben je het shoppen en cultuursnuiven zat? Dan kun je voor duurzame koffie, lunch of diner terecht bij Fietsbar, Sladerij of Lento

Japanse tuin in Hasselt.Japanse tuin in Hasselt.

Duurzame huisjes in de natuur

De beste manier om van de Belgische landschappen te genieten is natuurlijk door midden in de natuur te overnachten. Nutchel, Slow Cabins en Hoevecorfs bieden losstaande huisjes aan die perfect zijn om te ontsnappen uit het drukke leven in de stad. Onze persoonlijke favoriet zijn de Slow Cabins. De Slow Cabins beschikken over een mooi design en zijn super duurzaam, aangezien de huisjes volledig zelfvoorzienend zijn in aanvoer van water en elektriciteit. Bovendien kun je je door Slow Cabins laten verrassen. De exacte locatie van de huisjes wordt namelijk pas na de boeking bekend gemaakt. De Slow Cabins zijn beschikbaar voor 1-2 of 3-5 personen en kosten respectievelijk 175 of 185 euro voor twee nachten.

Wil je meer inspiratie opdoen voor vakanties zonder vliegtuig? Lees dan deze artikelen! 4x fietsroutes in Europa die je niet wilt missenvakantiehotspots in Nederland en 7 heerlijke vakantiehuisjes in de natuur

Profile picture for user olatz.azurmendi_94167
Olatz
Auteur
Als stagiaire bij Voor de Wereld van Morgen help ik duurzame ondernemers groeien. Heb jij een slim idee om de wereld een stukje mooier te maken? Meld je dan aan en deel het met ons!