Lifestyle

Hier word je deze maand verliefd op 

Februari… de maand van de liefde, het verlangen naar de lente en... héél veel fijne evenementen!
31-01-2018 - door Jessie
Trek je warme trui aan!

Trek je warme trui aan!

Zoek je nog een leuke Valentijnsdate (of juist een escape aan alle kleffe stelletjes) of wil je deze maand gewoon iets dóén, no matter what? We’ve got your back. Op deze events word je stuk voor stuk verliefd.

Fight for your rights!

Human Rights Watch organiseert van 2 tot 4 februari het Amsterdam Human Rights weekend in de Balie. De ideale start van je maand, want je hebt meteen je portie diepgang gehad en kunt de rest van de maand ongegeneerd met Netflix op de bank blijven hangen. Alle events zijn eigenlijk even interessant: van ‘Challenges and Opportunities for Environmental Activists’ tot ‘The Impact of Companies and Consumers: Clothing, Energy and Human Rights’. Het 2.Dh5 Festival voor Wereldversleutelaars in OT301 pakt ook een scala aan onderwerpen aan, met als krachtige boodschap ‘What matters is not to know the world, but to change it’. Hóé je dat vervolgens aan de rest van de maatschappij overbrengt, leer je overigens tijdens de lezingavond Brand the Change in Pakhuis de Zwijger: handig! 

Lezingen

Terug in de schoolbanken

Ook in Utrecht kun je je deze maand onderdompelen in de tofste onderwerpen: op 6, 13, 20 én 27 februari organiseert Studium Generale lezingenavonden in de reeks ‘Groene bedoelingen’. Moet je je schuldig voelen als het niet lukt om altijd ethisch te consumeren? Of zijn alle beetjes even belangrijk? Ook de serie Zwarte Zwanen is het bezoeken waard. In deze reeks wordt kritisch gekeken naar de wetenschap; van goede doelen tot ADHD. Net zo interessant is overigens de Energy Lecture over Hydrogen in Groningen. Wordt dit de brandstof van de toekomst? Ook voor de fashion lovers valt er deze maand genoeg te leren; onder andere bij Nukuhiva in Utrecht. Tijdens de workshop ‘In My Fair Closet’ leer je (eindelijk!) hoe je een eerlijke kledingkast opbouwt. 

Nieuwe liefdes

Dit jaar staat misschien wel in het teken van jouw nieuwe liefde. Ben je een mommy to be? Laat je dan inspireren door duurzame ondernemingen op de Negenmaandenbeurs! Op het ‘Puur Baby Plaza’ vind je onder andere Sprinklr, Wasbare Luierwereld en kun je de lancering van Voor de Wereld van Morgen-onderneming Poppy to Pumpkin bijwonen. Nothing but good vibes for the little ones dus!

Poppy to pumpkin

Ook als je liever #singlelife bent kun je deze maand je (nieuwe) liefde wat extra aandacht geven. Wat dacht je van je lievelingstrui? Haal hem op Warme Truien Dag weer eens uit de kast – en maak meteen een selfie! Ben je er daarna al snel op uitgekeken? Maak dan iemand anders er weer blij mee tijdens de Kledingruil, Swapping Sustainable Shopping, Blogger closet sale of Garage goodbye sale.

Self-love!

Voor een portie self love kun je de lezing Millennial én burned-out van Het Millenial Manifest en Spui25 bijwonen, naar de burn-out lezing in Groningen gaan óf stiekem lachen om je onze obsessieve zoektocht naar geluk bij de theatervoorstelling Geluk! In Enschede. Of laat nieuwe liefde groeien en koop zaden bij het stadslandbouwfestival van BlueCity (met diverse lezingen, demonstraties en workshops over innovatie).

Verliefd op je onderneming

Workation

Wil je liever weer verliefd worden op je eigen onderneming? Dan is de Workation in the Woods van Bright Future Lab misschien iets voor jou! In vier dagen op de Veluwe geef je jezelf én je business gegarandeerd weer een boost. In Maastricht leer je van inspirerende ondernemers hoe zij de Sustainable Development Goals in hun bedrijf toepassen – óók de moeite waard! Zet deze overigens alvast voor volgende maand in de agenda: op 1 maart organiseert Sustainable Talent de training Netwerken in Duurzaamheid voor professionals én ZZP-ers.

Profile picture for user jessie_68177
Jessie
Auteur
Jessie is schreef twee boeken over een duurzame lifestyle (Het Zero Waste Project en Doe Het Zero) en gebruikt haar online kanalen om anderen te inspireren. Ze is ervan overtuigd dat duurzaam leven ook heel leuk, makkelijk en stijlvol kan zijn en is vastbesloten om met haar duurzame (plasticvrije) lifestyle de wereld te redden.