Lifestyle

Hier wil je tijd voor maken in oktober  

Waar de bladen oranje kleuren, staat oktober bol van de groene evenementen en bijeenkomsten. Hier wil je tijd voor maken!
30-09-2018 - door Maartje
Foto: Jakob Owens

Foto: Jakob Owens

Op 10 oktober is het de Dag van de Duurzaamheid en wordt traditiegetrouw de lijst met de 100 meest duurzame Nederlanders bekend gemaakt. Maar deze maand wordt ook de Duurzame Modeweek georganiseerd en het grootste wildlife filmfestival van Nederland. Dat wordt ruimte maken in je agenda... 

Meer groen in je leven

Deze maand kun je heel makkelijk wat meer groen aanbrengen in je leven. Tijdens een van de plantenworkshops bijvoorbeeld (maak je eigen mini-ecosysteem!) of in je kledingkast. Want van 5 t/m 14 oktober vindt de  Dutch Sustainable Fashion Week plaats waarvoor er door heel Nederland duurzame mode-events worden georganiseerd. Zoals het Fair Fashion Festival in Utrecht op 6 oktober waar je mode vindt van o.a. AFRIEK, Studio JUX en Fraenck.

The Last Animals, te zien tijdens het Wildlife Film Festival

Vanaf 24 oktober kun je vijf dagen lang mooie, hoopgevende, indrukwekkende en verontrustende natuurdocumentaires zien tijdens het Wildlife Film Festival in Rotterdam. Zoals de documentaire The Last Animals waarin fotojournalist Kate Brooks een indringende kijk geeft op de massale slachtpartij van wilde dieren en de uitzonderlijke groep mensen die alles op alles zet om Afrikaanse diersoorten voor uitsterven te behoeden. En ben je klant van ASN Bank? Dan krijg je op vertoon van je bankpas 25% korting als je je tickets aan de kassa koopt. Nice!

Events voor ondernemers

Ben jij geinspireerd de zomer uitgekomen en wil je gaan ondernemen of je onderneming naar een hoger plan trekken? Dan kun je deze maand weer heel veel kennis opdoen, veelal gratis! Zo organiseert de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) een aantal interessante kennissessies. Op 12 oktober kun je in Eindhoven en 31 oktober in Arnhem terecht bij de workshop intellectueel eigendom, handig als je bezig bent met een technisch product of nieuwe techniek! 

 Meer leren over subsidies & intellectueel eigendom

En ben je bezig met een innovatief onderzoek of R&D project? Dan moet je echt even langsgaan bij de WBSO-voorlichtingssessie in Utrecht. Deze financiering is speciaal bedoelt voor ondernemers als jij en geld is altijd welkom toch? 

Leden van onze ondernemerscommunity Voor de Wereld van Morgen kunnen doorlopend bij ons terecht voor hulp bij de groei van je onderneming. Aarzel dus zeker niet om contact met ons op te nemen.

Onze selectie voor oktober

Maar er gebeurt nog veel meer! Onze hele selectie van evenementen in oktober vind je hieronder.

Heb jij een evenement of workshop gepland de komende maanden? Mail ons of deel je tips en verhalen via social met de hashtag #VDWVM!

Profile picture for user Maartje Maas
Maartje
Auteur
Mijn hart gaat sneller kloppen van duurzame ondernemers, groene uitvinders en sociale doeners. Heb jij een duurzame startup of baanbrekend groen idee? Meld je dan aan op Voor de Wereld van Morgen en deel het met ons!