Lifestyle

Hier wil je heen in juni 

Wij hebben de leukste groene evenementen geselecteerd voor zomers vertier. Pak dus gauw je agenda erbij!
31-05-2019 - door Birger

Eric Nopanen via Unsplash

De zomer is begonnen en heel Nederland bruist tijdens de lange dagen en de zwoele zomeravonden. De terrassen zitten tot de late uurtjes vol, een druk festivalseizoen staat voor de deur en toeristen komen in grote getale genieten van de Nederlandse kust. Gelukkig kun je deze maand aan de drukte van de stad ontsnappen door letterlijk de hoogte in te gaan. Daarnaast hebben wij een leuke tip voor Vaderdag en vragen wij aandacht voor de wereldzeeën.

Ga de hoogte in

In juni ga je de daken op, de hoogte in! Zo ontsnap je niet alleen aan de drukte van de stad, maar ontdek je ook de mogelijke duurzame toekomst van het Nederlandse dakenlandschap, een ongebruikte goudmijn. Denk aan alle zonnepanelen en groene daken die geplaatst kunnen worden en zo de groene longen van de stad vormen. Tijd dus voor een heuse rooftop revolution!

Op vrijdag 7 en zaterdag 8 juni neemt ROEF, het jaarlijkse Amsterdamse Rooftop Festival, je mee naar de mooiste daken in Amsterdam Centrum, Oost en Noord. Je kunt helemaal los gaan op de lekkerste deuntjes in de silent disco of je favo-nummer zingen tijdens karaoke op de 21ste verdieping.

In Rotterdam vinden op donderdag 31 mei tot en met zaterdag 2 juni de Rotterdamse Dakendagen plaats. Hier kun je hoog boven het rumoer van de rest van de stad dineren en genieten van live muziek en theater. Intiem en spectaculair tegelijk. Een unieke kans om naar die plekken te gaan waar de deuren de rest van het jaar gesloten blijven.

Geniet van live muziek onder het genot van een drankje op het dakenlandschap van Amsterdam! | Foto: ROEF IAMKAT

Vaderdag

Juni staat natuurlijk in het teken van de zomer, maar ook van Vaderdag. Op zondag 16 juni is het weer zo ver. Ben jij nog op zoek naar een leuk en duurzaam cadeau? Bekijk dan eens onze blog 5x een duurzaam cadeau, inclusief een exclusieve kortingsaanbieding.

Tip van de reactie: gebruikt jouw vader nog een wegwerpscheermes? Dat kan beter! Lees snel ons blogje voor een duurzaam Vaderdagcadeau: Scheren zonder plastic.

Geef je vader een leuk en duurzaam Vaderdagcadeau | Foto: Patrick Coddou via Unsplash

Wereld Oceanen Dag

Op zaterdag 8 juni is het de Wereld Oceanen Dag, een internationaal moment van aandacht voor alle wereldzeeën. Oceanen zijn essentieel voor de voedselvoorziening, spelen een cruciale rol in de regulering van het klimaat en zijn een bron van leven. Helaas belanden er jaarlijks miljarden tonnen plastic in het water, de doodsoorzaak van circa 100.000 zeezoogdieren per jaar.

Gelukkig zijn er steeds meer bedrijven en organisaties bezig om hun plasticafval te verminderen. Lees hier wat wij doen aan het aanpakken van plasticvervuiling.

Ook jij kan je steentje bijdragen door te kiezen voor een bank die werkt aan een nieuwe, schonere wereld.

Onze agenda voor juni

Maar dat is nog niet alles! Onze volledige selecte van evenementen in juni vind je hieronder.

Profile picture for user Birger IJsenbrand
Birger
Auteur
Na zijn stage bleef Birger betrokken bij Voor de Wereld van Morgen als vaste redacteur. Naast zijn studie monetaire economie, schrijft hij artikelen over duurzame ondernemingen, geldzaken en het klimaat met praktische tips voor een groenere lifestyle.