Lifestyle

Hier wil je heen in juli  

Het is zómer! Alles gaat net een tandje relaxter en er is buiten genoeg te beleven.
01-07-2018 - door Maartje
Agenda in juli

De treinen zijn leger, mensen lijken vriendelijker en elk weekend is er wel een festival of feestje. Het is zómer! Wij hebben ook voor deze juli-maand weer een selectie gemaakt van evenementen die het meer dan waard zijn om van dat terras af te komen.

Over kweekvlees en de natuur

Pakhuis de Zwijger in Amsterdam sluit haar seizoen af met een paar hele interessante evenementen. Wij vonden vooral het interactieve gesprek over de natuur in Nederland en de emoties die dit kan oproepen (hallo Oostvaardersplassen!) een aanrader. En niet alleen omdat Boswachter Tim komt spreken.

Een paar dagen later kun je aansluiten bij een gesprek over kweekvlees. Want is dit nou dé oplossing tegen dierenleed, en de enorme CO2 uitstoot die vleesproductie veroorzaakt? Het thema wordt besproken vanuit het oogpunt van de vleesindustrie, de horeca en de consument. Want zitten die (jij & ik dus) wel te wachten op kunstmatig vlees?

Buiten gebeurt het

De Buurtcamping Parkeer je camper op de Buurtcamping

In juni wordt voor de zesde keer de Buurtcamping geopend op 20 plekken in Nederland. Een weekend lang middenin je eigen stad het echte campingleven leven. In het Zuiderpark van Den Haag bijvoorbeeld, het Griftpark in Utrecht of het Noorderpark in Amsterdam. Zet je tent op en ontmoet je stadsgenoten eens op een andere manier.

In Tilburg kun je deze zomer op bijzondere plekken een film kijken in de buitenlucht. Pop-Up Cinema heeft drie mooie films geprogrammeerd voor haar openlucht-popup-bioscoop die je naar exotische oorden vervoeren. En het mooiste: de toegang is helemaal gratis!

Schatzoeken op vlooienmarkten

Deze zomer worden er in Nederland ook weer een paar hele grote openluchtvlooienmarkten georganiseerd. De grootste vind je in het Noorden van het land, in Bakkeveen en Makkinga. Hier staan op 7, 21 en 28 juli honderden verkopers hun waar aan te prijzen en kun je slenteren tot je erbij neer valt. Vergeet die brocante Franse marktjes, Friesland is where the magic happens.

Het Noorden iets te ver weg? Check dan de Gooische vlooienmarkt in Hilversum op 22 juli.

Vlooienmarkt Makkinga Schatzoeken op de openluchtvlooienmarkten

Onze selectie van evenementen in juli

Maar dat is nog niet alles! Alle agendahoogtepunten van juli vind je hieronder.

Profile picture for user Maartje Maas
Maartje
Auteur
Mijn hart gaat sneller kloppen van duurzame ondernemers, groene uitvinders en sociale doeners. Heb jij een duurzame startup of baanbrekend groen idee? Meld je dan aan op Voor de Wereld van Morgen en deel het met ons!