Lifestyle

Hier wil je heen in januari 

2019 is here! We hebben weer 12 maanden om er iets tofs van te maken en het jaar begint goed. Pak je agenda, het wordt leuk!
01-01-2019 - door Maartje

Foto Jamie Street

Nu het aan de klimaattafel nog niet zo denderend loopt is het goed om te zien dat er buiten politiek Den Haag wel heel veel duurzame actie wordt ondernomen. Van het theater tot het museum en de bioscoop, start het jaar optimistisch bij een van deze events.

Fix de economie, denk circulair

Tijdens de Week van de Circulaire Economie kun je je kennis over dit economische bedrijfsmodel verder vergroten en inspiratie opdoen bij ondernemers die al circulair bezig zijn. Zo kun je op 16 januari terecht bij hotspot The Green House in Utrecht voor een uitgebreide werksessie over circulaire verdienmodellen.

Op 17 januari kun je gaan ontbijten bij fietsenmaker Roetz en krijg je letterlijk een kijkje in de keuken. Oprichter Tiemen ter Hoeven vertelt je over de ups en downs van zijn onderneming en de oh zo belangrijke lessons learned. Niet te missen als je zelf ook een circulaire onderneming wilt beginnen.

 Tiemen ter Hoeven van Roetz

Nieuwe skills aanleren

Start je jaar goed en leer iets nieuws. Bijvoorbeeld hoe je je planten in leven kunt houden, plantenexpert Mama Botanica leert ook jou je groene vingers ontdekken tijdens haar workshop in Wildernis op 10 januari.

Ben je helemaal geinspireerd geraakt door al die feestmaaltijden van december? Bij Instock kun je regelmatig een voedselworkshop volgen, zo kun je er op 13 januari terecht voor de Masterclass Pekelen, roken en confijten in vet. Met deze technieken kun je je voedsel langer houdbaar maken en zo voedselverspilling verminderen. Op diezelfde dag kun je ook terecht op de Ceuvel waar je leert hoe je je eigen cosmetica kunt maken. Hierna weet je precies wat je op je huid smeert én bespaar je geld met je eigen verzorgingsproducten.

 Foto: Wildernis / Yver van der Naalt

Je nieuwste duurzame huis bezoeken

Op zaterdag 12 januari om 14 uur is er een bijeenkomst/borrel op het erf van Vliervelden in Oosterwold. Binnenkort komt hier namelijk een splinternieuw appartementencomplex, het 'Poortgebouw', gerealiseerd. Het gaat om duurzame appartementen met tuin op de beganegrond en appartementen met een terras en uitzicht op de akkers. Alle woningen hebben vloerverwarming, een eigen warmtepomp en zonnepanelen en er is een gemeenschappelijke tuin om in te relaxen. Zaterdag kun je als belangstellende over het erf lopen, een kijkje nemen bij de koeien en natuurlijk alles te weten komen over de appartementen die hier gerealiseerd worden. Er is na afloop thee en taart. 

Ecodorp Vliervelden

Foto: Ecodorp Vliervelden

De leukste events in januari

Maar er is echt nog heeeeel veel meer tofs te doen deze maand, waarbij Fix the World & Make Money op 9 januari ook echt niet in je agenda mag ontbreken. En, en, en... nou ja, kies zelf maar.

Heb jij een evenement, pop-up of workshop gepland de komende maanden? Mail ons of deel je tips en verhalen via social met de hashtag #VDWVM!

Profile picture for user Maartje Maas
Maartje
Auteur
Mijn hart gaat sneller kloppen van duurzame ondernemers, groene uitvinders en sociale doeners. Heb jij een duurzame startup of baanbrekend groen idee? Meld je dan aan op Voor de Wereld van Morgen en deel het met ons!