Lifestyle

Hier wil je heen in augustus 

In augustus worden er weer ontzettend veel leuke evenementen georganiseerd. Dit is onze selectie van groene activiteiten voor deze zomer.
01-08-2019 - door Amber
Geniet van de zomer! | Foto: Priscilla du Preez

Geniet van de zomer! | Foto: Priscilla du Preez

Het is hartje zomer en dat gaat gepaard met een hoop warme dagen en zwoele zomeravonden. Ben je op zoek naar inspiratie voor de leukste activiteiten van dit moment? Met deze groene evenementen en activiteiten kan jouw zomer niet meer stuk!

Beach Cleanup Tour & Pride Plastic Fishing

Wat is er beter dan een dag op het strand zijn én iets goeds voor de wereld doen? Van 1 t/m 15 augustus organiseert Boskalis de Beach Cleanup Tour. Twee weken lang wordt in verschillende etappes de héle Noordzeekust schoongemaakt. Jaarlijks komt er ongeveer 8 miljoen ton plastic in onze oceanen terecht. Dit is schadelijk voor de vele diersoorten die in de zee leven. Daarom is een jaarlijkse clean-up van onze stranden zeker geen overbodige luxe. Je kunt je inschrijven voor één of meerdere etappes. Wees er wel snel bij, want de meeste dagen zitten al vol.

Check hier de aftermovie can de Beach Cleanup Tour van 2018.

Op zondag 4 augustus, de dag ná Gay Pride in Amsterdam, kun je ook weer je steentje bijdragen om de grachten te ontdoen van al het feestplastic. Plastic Whale organiseert dan haar jaarlijkse Pride Plastic Fishing. In 2018 deden er maar liefst 278 mensen mee, dit jaar hoopt Plastic Whale de 300 te gaan halen. Doe je mee?

Duurzame festivals

In augustus heb je ruime keuze uit duurzame festivals. In een eerdere blog vertelden wij al over de leukste duurzame festivals van 2019 en waarom festivals belangrijk zijn voor duurzaamheid en andersom. Zo is Mysteryland een mooi voorbeeld van een festival dat duurzaamheid goed op de kaart zet. Het eten op Mysteryland is veelal biologisch of lokaal geproduceerd, er wordt gratis water geschonken en een deel van energie op Mysteryland wordt opgewekt uit zonne-energie. Ook is er een Camping Recycle Store waar je tweedehands kampeergerei, zoals tenten en opblaasbedden, kunt huren.

Nog zo'n duurzaam pareltje is het festival Into The Great Wide Open dat jaarlijks op Vlieland plaatsvindt. De stroom voor het festival wordt geheel zonder fossiele brandstof opgewekt. Maar dat is nog niet alles, want groenafval, etensresten, wegwerpservies, bestek en koffiebekertjes worden ter plekke en versneld gecomposteerd.

Ga uit je dak op een van de duurzame festivals in augustus | Foto: Krists Luhaers

Wil je losgaan in het hoge Noorden? Ga dan naar het Groningse Paradigm festival. Dit festival streeft naar volledige zelfvoorzienendheid en dat nemen ze serieus. Zo verbouwen ze de aardappelen voor patat op het terrein zelf, spoelen ze het toilet door met regenwater en zijn alle podia gebouwd met gerecycled materiaal.

Workshop oesterzwam kweken

De Gezonde Stad organiseert een workshop waarin je aan de slag gaat met een afvalstroom die gewoon bij jou thuis te vinden is: koffiedik. Tijdens deze workshop leer je hoe je heerlijke oesterzwammen kunt kweken op koffiedik.

Workshop oesterzwam op koffiedik kweken | Foto: De Gezonde Stad

Onze agenda voor augustus

Maar dat is nog niet alles! Onze hele selectie van evenementen in augustus vind je hieronder.

Profile picture for user amber.tijsma_93004
Amber
Auteur
Wij helpen duurzame ondernemers aan een vliegende start én vertellen je over de tofste innovaties en startups. Heb jij een slim idee? Deel het met ons en laat weten hoe we je kunnen helpen!