Lifestyle

Hier wil je bij zijn in maart 

Dankzij het mooie weer in februari zijn we helemaal klaar voor stevige discussies over, en acties voor, ons klimaat. Let's go!
01-03-2019 - door Maartje
Foto: Samuel Zeller

Foto: Samuel Zeller

Je kunt deze maand ongetwijfeld op een terras van het zonnetje gaan genieten maar zorg dat je wat ruimte in je agenda laat voor een van de gave evenementen die deze maand plaatsvinden in Nederland. De smakelijke voedselevenementen bijvoorbeeld of het Movies that Matter festival waar Human Rights Tatttoo en ASN Bank een documentaire laten zien.

Eten voor het klimaat

Als we met zijn allen méér planten eten en minder dieren kunnen we onze aarde weer een beetje laten afkoelen. Eten voor het klimaat, my kind of activism! Deze maand kun je je helemaal rond eten aan klimaatvriendelijk voedsel tijdens de Vegetarische Restaurantweek die van 11 t/m 17 maart plaatsvindt door heel Nederland. Vanaf €8 heb je een vegetarische lunch en voor €15 al een vegetarisch hoofdgerecht bij de deelnemende restaurants.

En check ook de Meatless Meetup XL in Blue City voor een goede lunch & inspiratie op 12 maart. Wil je meer weten over een veganistische levensstijl, dan is Veggieworld 2019 een mooi startpunt. Op 9 en 10 maart kun je in Utrecht meer te weten komen over veganisme én proeven van de heerlijkheden die onze ondernemers Sharp Sharp en Charly's all is Fair maken.

De veganistische kazen van Charly's All is Fair kun je proeven tijdens VeggieWorld

Human Rights Tattoo docu

Het Movies that Matter festival is sowieso een bezoek waard maar op zaterdag 23 maart helemaal, dan kun je namelijk de documentaire "She Said No" bekijken in de speciale Cinevan! In deze caravan annex cinema vertonen Human Rights Tattoo en ASN Bank het verhaal van de Indiase Simran.

Het team van Human Rights Tattoo ontmoette haar op een van hun events in India waar ze een Human Rights Tattoo liet zetten. Simran vertelde daar over de impact die het ontvangen van een eerlijk (en dus leefbaar) loon voor haar werk op haar leven heeft gehad. Veel mensen in haar omgeving ontvangen geen leefbaar loon en Simran's Human Rights Tattoo is voor haar het symbool van verzet tegen dit onrecht. Een feel-good verhaal in een unieke setting, mis het niet!

Human Rights Tattoo op het ACT. festival van ASN Bank

Onze selectie voor maart

Vergeet niet dat je deze maand ook weer kan genieten van de macht die jij als inwoners van een democratie hebt: je stemrecht! Op 20 maart kun jij mede bepalen welke keuzes de bestuurders van Nederland maken op belangrijke gebieden als natuur, milieu en klimaat tijdens de verkiezingen voor de waterschappen en Provinciale Staten. Gaan dus en maak meteen een trotse #stemfie. 

Heb jij een evenement, lezing of workshop gepland de komende maanden? Mail ons of deel je tips en verhalen via social met de hashtag #VDWVM!

Profile picture for user Maartje Maas
Maartje
Auteur
Mijn hart gaat sneller kloppen van duurzame ondernemers, groene uitvinders en sociale doeners. Heb jij een duurzame startup of baanbrekend groen idee? Meld je dan aan op Voor de Wereld van Morgen en deel het met ons!