Hier shop je circulair 

In deze webwinkel kun je geen verkeerde cadeautjes kopen voor je duurzaamheidsgekke vriend of vriendin!
24-11-2017
Dit is de 'Pleurt Op Shopper' te koop bij LoopedGoods

Dit is de 'Pleurt Op Shopper' te koop bij LoopedGoods

Zoek jij in december een cadeautje maar weet je niet zo goed wat je moet kopen? Wij hebben de oplossing voor je! In deze webshop kun je het qua duurzaamheid namelijk niet verkeerd doen. Neem een kijkje bij circulaire webwinkel LoopedGoods én geef het perfecte cadeau dit jaar.

Waarom een circulaire webwinkel?

Niet alle cadeautjes zijn helaas even duurzaam, maar bij LoopedGoods kun je de plank niet mis slaan! In deze webwinkel verkopen ze alleen circulaire producten. Waarom? Lisanne van LoopedGoods zag dat er al meer dan genoeg materiaal in omloop is dat vaak als afval beschouwd wordt. ‘Deze materialen hebben vaak nog ontzettend veel potentiële waarde. Doordat LoopedGoods alleen circulaire producten verkoopt hoeven er geen nieuwe materialen gewonnen worden voor hun verkoop.’

Samen circulair

LoopedGoods is eind 2016 ontstaat door een samenwerking tussen, VerdraaidGoed, Stichting Maatschappij en onderneming en Het Groene Brein. ‘Wij vroegen ons af waarom er nog niet één duidelijke plek is waar zowel consument als bedrijven terecht kunnen voor circulaire producten.’LoopedGoods verkoopt geen ‘eigen producten’ maar op deze site worden de krachten van verschillende duurzame ondernemers gebundeld. Op dit moment worden de producten van 41 ondernemers via de webshop verkocht.  

Leuk, maar wat koop je bij LoopedGoods?

Je vindt er bijvoorbeeld een pimpelmeesbroedstation van oude NS treintijdborden. Heb je liever een tafel gemaakt van een oude gymzaalvloer? Bij LoopedGoods hebben ze voor elke prijscategorie wel een circulair product. ‘Mijn voorkeur gaat uit naar een Rockbook, notitieboekjes gemaakt van revolutionair steenpapier. Het steenpapier kan oneindig vaak gerecycled worden zonder kwaliteitsverlies’ aldus Lisanne.

Toevallig ken ik ook een duurzaamheidsgek, die happy wordt van circulaire cadeautjes. Dus… mijn lieve vrienden hier mijn ‘tactische’ hint. Ik wil dit jaar graag de Pieper Bier(bier van aardappelresten), de goed bezig shopper (gemaakt van promobanners), de spoorkaart van Nederland (je weet wel, die echte), the cupsidedown (kandelaren van oude kopjes), én de gymfloortable (tafel van een oude gymvloer).

Heb jij deze cadeautjes ook liever zelf? Hint dan even LoopedGoods bij je baas. LoopedGoods verkoopt namelijk ook relatiegeschenken en cadeaupakketten.