Lifestyle

Hier gebeurt het in mei  

Deze maand kun je buiten genieten van toffe (food)festivals en knallen voor je onderneming met interessante workshops.
01-05-2018 - door Maartje

Foto: Marvin Meyer

Deze maand kun je business en pleasure uitstekend afwisselen. Door de week spijker je je zakelijke kennis bij en kun je ervaringen delen met andere ondernemers. Om vervolgens in het weekend lekker buiten te gaan spelen op een van de fijne festivals en activiteiten die deze maand worden georganiseerd.

Life is all about balance nietwaar?

Lekker buitenspelen

Om meteen maar met het speelkwartier te beginnen, niet iedereen is ondernemer nietwaar, op 6 mei kun je lekker uitwaaien op het strand van Scheveningen tijdens de Beach Clean-Up die door ALOHA Surf wordt georganiseerd. Relaxte sfeer en leuke mensen gegarandeerd, dus zo wordt het strand opruimen een klein feestje.

Trek je kleurigste kleding uit de kast en loop op 19 mei mee met de Walk of Love in de binnenstad van Utrecht. Voor de derde opeenvolgende jaar wordt tijdens deze wandeling de liefde in al haar diversiteit gevierd. Omdat een beetje extra liefde in de wereld nooit kwaad kan. 

Rotterdam Vegan Food and Drinks festivalKlimaatvriendelijk eten op dit nieuwe festival in Rotterdam.

Het weekend daarna is het lastig kiezen, woon je in de buurt van Rotterdam dan wil je het gloednieuwe Rotterdam Vegan Food & Drink Festival zeker niet missen. Verwacht op 26 en 27 mei een overdaad aan veganistische foodtrucks en mannen met baarden die je hun lokaal gebrouwen craft bier willen laten proeven. Zonnetje erbij, niets meer aan doen.

Datzelfde weekend wordt op de Ceuvel in Amsterdam opnieuw het Make the World Great Again festival georganiseerd. Tijdens dit crowdacting festival kun je in actie komen voor de planeet. ASN Bank én ondernemers van Voor de Wereld van Morgen zijn aanwezig om een aantal workshops te verzorgen. De sessies zijn in bootjes op het water of aan de steiger, dus goed doen is wel errug makkelijk zo.

Scherp je ondernemerskills aan

Ons land telt elk jaar meer mensen die zelf gaan ondernemen. Dat dit zeker geen walk in the park is, blijkt ook wel uit de verhalen van de sprekers op de FuckUpNights. Doe je voordeel met de grootse faalacties van de 3 sprekers, waaronder VDWVM-ondernemer Paula van BroodNodig, die op 3 mei in BlueCity hun verhaal met je delen.  

Scherp je ondernemersskills aan tijdens een van de workshops deze maand

Tijdens de workshop positionering die op 15 mei door Social Enterprise NL wordt georganiseerd leer je hoe je een sterk merk bouwt dat bijdraagt aan het succes van je bedrijf. Er zijn slechts 12 plekken beschikbaar zodat er genoeg tijd is om specifieke vragen over jouw onderneming te behandelen. Tickets zijn slechts €35,- en dat lijkt ons deze 4 uur durende workshop meer dan waard.

Een dag later kun je als (vrouwelijke) ondernemer terecht bij de Marie Claire Masterclass Bouwen & Groeien. Deze middag leer je o.a. meer over Instagrammarketing van Amber van Leeuwen (@thesocialgoodgirl) en vertelt onze eigen Maartje (communitymanager Voor de Wereld van Morgen) je hoe ASN Bank kan helpen jouw business op de kaart te zetten.

Onze selectie voor mei

Maar dat is nog niet alles! Alle agendahoogtepunten van mei vind je hieronder.

Organiseer jij deze (of volgende!) maand een evenement, open je een pop-up store of staat jouw vegan foodtruck ergens te shinen? Mail ons dan op voordewereldvanmorgen@asnbank.nl!

Profile picture for user Maartje Maas
Maartje
Auteur
Mijn hart gaat sneller kloppen van duurzame ondernemers, groene uitvinders en sociale doeners. Heb jij een duurzame startup of baanbrekend groen idee? Meld je dan aan op Voor de Wereld van Morgen en deel het met ons!