Het regent voortaan zonnestralen 

Zonovergoten. Wellicht niet het eerste dat in je opkomt als je aan Nederland denkt. Maar met deze nieuwe zonnepanelen is dat niet erg!
25-04-2016 - door Redactie
Zonnepanelen

In Nederland zijn er veel regenachtige dagen. Daardoor is de werking van zonnepanelen in Nederland niet optimaal. Gelukkig hebben Chinese wetenschappers daar iets voor ontwikkeld.

Onlangs hebben de wetenschappers namelijk zonnepanelen ontwikkeld die energie halen uit regen! De druppels blijven op de panelen plakken, waarmee een soort natuurlijke condensator wordt gecreëerd, de druppels wekken zo energie op. Dat wil zeggen dat bij regenachtig weer, het maximale uit zonnepanelen wordt gehaald. Regen wordt naast zonnestralen een energiebron, daardoor zullen de zonnepanelen bij bijna alle weersomstandigheden stroom opwekken.

De toekomst is zonnig

Het is een geweldige uitvinding, alleen zijn we er nog niet. Deze zonnepanelen zetten maar 1/3 in energie om ter vergelijking met de beste zonnepanelen die er nu zijn. Dat is niet zo’n groot probleem, want deze uitvinding zit nog maar in de beginfase en heeft veel potentie. De techniek wordt gezien als een mooie kans om gebruik van fossiele brandstoffen verder terug te dringen. Wij kunnen in ieder geval niet wachten tot de eerste ‘regen-zonnepanelen’ in Nederland geplaatst worden.

Subsidie

Wil jij graag zonnepanelen op je dak? Check dan zeker even welke subsidies hiervoor beschikbaar zijn. Deze vind je op de website van de overheid: http://www.rvo.nl/subsidies-regelingen/subsidie-energiebesparing-eigen-huis

Profile picture for user redactie
Redactie
Auteur
Het team van Voor de Wereld van Morgen inspireert je om steeds duurzamer te worden. Dat doen we met onze artikelen en door startende duurzame ondernemingen te helpen groeien.