Lifestyle
Duurzaam ondernemen
Sociaal

Het nieuwe normaal maar dan nét wat leuker 

Deze ondernemers komen met slimme ideeën om de anderhalvemetersamenleving nét wat leuker te maken.
01-06-2020 - door Maartje
Dineren in een Serre Séparée

Eerder schreven we al over de mooie initiatieven van ondernemers toen de coronacrisis nét losbarstte. Van voedselboxen tot steun aan eenzame ouderen. Nu we langzaam uit de lockdown komen, zijn het ook weer de ondernemers die met slimme ideeën en handige oplossingen komen om de anderhalvemetersamenleving nét wat leuker te maken. Van stijlvolle mondkapjes tot dineren in een privé-kas aan het water.

Stijlvolle mondkapjes

Vanaf juni mogen we weer met de trein reizen, maar wél met een mondkapje. Nu kun je natuurlijk een paar wegwerpmondkapjes scoren maar dat is A. slecht voor het milieu, want meer afval en B. ook een beetje saai. Kies liever voor een herbruikbaar en stijlvol mondkapje van social enterprise Fraenck (€19,95 incl verzending).

Het assortiment is groot dus de kans is groot dat je er een vindt waar je blij van wordt! De mondkapjes zijn gemaakt van katoen zodat je ze goed heet kunt wassen en te koop in 2 maten voor de perfecte pasvorm.

Mondkapjes in verschillende prints van Fraenck

Of ga lekker twinnen met je gezin en kies voor een duurzaam mondkapje van BORO*Mini. De mondkapjes worden gemaakt volgens het BORO principe; gebruik alles en verspil niets. Alle mondkapjes worden namelijk gemaakt van stukjes katoen die overblijven en zijn dus ook goed heet te wassen.

Je kunt een pakket kopen voor het hele gezin met 4 volwassen mondkapjes en 4 mondkapjes voor kinderen voor €70. Of koop alleen een set voor jezelf voor €25. Vrolijke mondkapjes van BORO*Mini voor het hele gezin

Met de camper op vakantie in eigen land

Waar het eerder al storm liep bij handzeepproducent Seepje, is het nu topdrukte bij Camptoo. Op dit platform kun je een camper (of caravan) huren van een particulier die hem zelf even niet gebruikt. Omdat campers vaak een eigen sanitair hebben, kun je hiermee dus goed terecht op een camping waar het sanitair nog gesloten moet blijven. Lekker op vakantie in eigen land!

Veilig uit eten in een privé-dinerkas

Bij Mediamatic in Amsterdam kun je vanaf juni heerlijk plantaardig dineren aan de waterkant. Deze broedplaats voor vernieuwende initiatieven op het gebied van kunst & cultuur heeft een slimme en stijlvolle oplossing bedacht: eten in een privé-kas. In een speciale Serre Séparée kun je met zijn tweeën veilig eten én zit je ook goed als het regent. Reserveren kan vanaf nu via de website van Mediamatic!

Dineren in een Serre Séparée van Mediamatic. Foto: Willem Velthoven

Lokale boodschappen & maaltijden via de Blue DriveThru

De circulaire ondernemers van BlueCity hebben de handen ineen geslagen om jou van superlokaal en lekker eten te voorzien via de Blue DriveThru. Via de website kun je onder meer groente & fruit, eieren en kaas uit de regio bestellen maar ook een goddelijke falafel burger. Ophalen kan 100% contactloos en zonder anderhalvemeter-slalom:  je bestelling wordt rechtstreeks in je fietstas of achterbak gezet.

Thuis de mooiste natuurfilms bekijken

Snel na de lockdown bedacht het Wildlife Film Festival een manier om mensen tóch te kunnen laten genieten van de beste natuurfilms en documentaires. Elke week zetten ze een nieuwe film op het WFFR YouTubekanaal. Super sympathieke actie van dit mooie festival!

De opmerkelijke baobab boom van Afrika. Foto: Theme Inn

Leer bijvoorbeeld meer over de mysterieuze baobab boom, een van de grootste levende organismen ter wereld, met de documentaire 'The Upside Down Tree'. Of wordt aangestoken door het enthousiasme van vogelaar Arjan bij het bekijken van 'Arjan's Big Year'.

En nog meer leuks...

  • Van 20 t/m 28 juni kun je online meedoen aan het Duurzame Week Festival met o.a. Floortje Dessing, Dennis Storm en Teun van der Keuken
  • Geniet van indrukwekkende klassieke muziek tijdens de online Appeltaartconcerten.
  • Boeren voor Buren brengt de overschotten van boeren naar mensen die het eten goed kunnen gebruiken!
  • Ticket van KLM liggen? Doe mee met de actie #maakmetrotsklm en vraag het bedrijf zo duurzamer te worden
Profile picture for user Maartje Maas
Maartje
Auteur
Mijn hart gaat sneller kloppen van duurzame ondernemers, groene uitvinders en sociale doeners. Heb jij een duurzame startup of baanbrekend groen idee? Meld je dan aan op Voor de Wereld van Morgen en deel het met ons!