Het grootste milieuprobleem dat jij zelfs niet kent 

Dagelijks dragen we er onbewust allemaal aan mee, maar jij kunt er wat aan doen!
04-05-2016 - door Dine
Kun jij het zien?

Kun jij het zien?

Heerlijk is het om weer schone kleren in de kast te leggen. Je wast en droogt ze met zorg. Tenminste.... Dat denk je!

Plastic Soup

Het woord Plastic Soup galmt nog af en toe na: de wereld was in rep en roer toen in de media beelden bleven verschijnen van plastic zakken en flesjes in het zeewater. Maar wist je dat de échte plastic soep haast niet zichtbaar is? Heus, de afbeelding hierboven geeft het ergste deel weer van de plastic soep!

Vezels in een vissenmaag

Als je kleding wast, komen er onvoorstelbaar veel ieniemini vezels in het water terecht die vervolgens via het riool de zee in spoelen. Ze zijn zo klein dat zelfs de waterzuiveringsinstallaties ze doorlaten! Gek: zulke kleine deeltjes dat je de "soep" niet ziet. De volgende tips zorgen voor minder loskomende vezels, en in sommige gevallen voor nog meer duurzame voordelen.

Wat kun je doen?

Het gaat allemaal om het voorkomen van 'frictie' tussen kleding en zo min mogelijk 'scrub' zodat vezels in de kleren blijven zitten. Life Mermaids - Ocean Clean Wash geeft raad:

  • Was met maximaal 30 tot 40 graden
  • Voorkom het dragen van synthetische kleding (fleece kleding bijvoorbeeld)
  • Was zo kort mogelijk
  • Was met een volle trommel
  • Gebruik vloeibaar wasmiddel in plaats van poeder
  • Gebruik wel wasverzachter (zodat de vezels in tact blijven)
  • Droog aan de waslijn of aan het wasrek, niet in de droger

En wij zullen je altijd aanraden het natuurlijke en fairtrade Seepje of Baking Soda als wasmiddel te gebruiken! Lees meer schoonmaaktips of kijk het grappige filmpje van Life Mermaids.

 

Profile picture for user dine2401@hotmail.com
Dine
Auteur
23-jarige Haarlemse wil het liefst afval, dierproeven en de bio-industrie de wereld uit helpen. Ik ben dagelijks bezig met plantaardig eten en minimalisme en ik ben super gek op hondjes.